Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a declarat, după ieșirea partidului de la guvernare, că abordarea PSD asupra politicilor economice a fost greșită, chiar dacă unele au avut susținerea ALDE. „A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă”, spune el despre fostul partener. Și liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, luni seară, că nu este încântat de decizii, nici de alianţa cu Pro România.

Întrebat, luni seară, dacă era cazul că ALDE să iasă de la guvernare, președintele ALDE Gorj, Ion Iordache a răspuns că decizia trebuia luată mai demult.

Eu am spus asta dintotdeauna, că e o mare greșeală că ALDE stă la guvernare și că trebuia să facă pasul acesta demult. În primul rând, pentru că abordarea asupra politicilor economice pe care le are sau le-a avut PSD și au fost trecute prin Parlament și cu susținerea ALDE este greșită, din punctul meu de vedere. A distrus economia și merge într-o direcție extrem de proastă. Investițiile nu au fost dirijate către dezvoltarea infrastructurii mediului de afaceri”, a spus Iordache, pentru Mediafax.

În privința PSD, președintele ALDE Gorj a spus că cel mai probabil va guverna într-un guvern minoritar.

Nu are nimeni interes acum. Partidele care sunt în opoziție nu vor să preia guvernarea. Este o situație economică foarte proastă și ei au făcut atât de multe promisiuni, care încă nu sunt onorate și cu siguranță ar spune că ei le duceau la îndeplinire. Așa că nimeni nu va veni să preia guvernarea, o vor mai duce așa, dacă nu va fi pusă presiune pe Opoziție să facă ceva”, a mai spus Iordache.

La rândul său, preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că nu este încântat de decizii.

Sunt în concediu, nu am participat la şedinţă. Eu sunt puţin dezamăgit de renunţarea preşedintelui Tăriceanu la candidatura pentru preşedinţia României. Nu sunt încântat nici de alianţa cu Pro România şi nici de susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu. Am făcut alianţa cu PSD-ul care mi s-a părut mult mai nepotrivită decât ar fi cu Pro România, dar eu nu sunt absolut deloc încântat şi mi-e frică să nu sărim <din lac, în puţ>”, a spus Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here