Președintele Cehiei își acuză serviciile de informații că îl interceptează

Sursa: Twitter

Preşedintele ceh, Milos Zeman, şi-a acuzat propriile servicii de informaţii că interceptează convorbirile telefonice ale unor persoane din cercul său de apropiaţi şi inclusiv pe ale sale, relatează dpa, preluată de Agerpres.

„Când vorbesc cu aceşti angajaţi la telefon, sunt şi eu ascultat”, a declarat Milos Zeman, în vârstă de 76 de ani, pentru ediţia de luni a ziarului Blesk.

Premierul ceh, Andrej Babis, i-a promis că această supraveghere se va opri, însă a continuat, a mai spus el. Zeman a aflat acest lucru de la o sursă din cadrul Serviciului ceh de Informaţii (BIS). Pentru interceptarea unui telefon, BIS are nevoie de aprobarea unei instanţe.

Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete cehe a afirmat că nu va comenta în legătură cu declaraţiile preşedintelui.

Revista Respekt a făcut referire la contactele strânse ale unui consilier al lui Zeman cu Rusia. În timpul călătoriilor la Moscova, el s-a întâlnit cu membri ai conducerii corporaţiei de stat ruse pentru energie atomică Rosatom.

Relaţiile dintre Republica Cehă şi Rusia sunt tensionate. Praga acuză agenţi ruşi pentru exploziile de la un depozit de muniţii din 2014 din Cehia în care au murit doi oameni, în timp ce Kremlinul susţine că aceste acuzaţii sunt neadevărate. Ambele guverne şi-au expulzat reciproc diplomaţi din cauza acestui dosar.

Bătălia Rusiei pentru Marea Neagră și ecourile ei în Marea Chinei de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here