Iohannis și Ciucă au salutat votul francezilor pentru o Europă unită

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa ca preşedinte al Franței.

Felicitările mele calde, dragă preşedinte Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră! Încântat să lucrez în continuare cu dumneavoastră pentru Parteneriatul strategic România – Franţa, construirea unei Europe puternice şi unite şi cooperarea consolidată pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Și premierul Nicolae Ciucă a salutat, duminică seară, votul exprimat de francezi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în urma căruia Emmanuel Macron a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Franţei.

Salutăm votul francezilor, de astăzi, în favoarea unei Europe unite, respingând extremismul şi naţionalismul„, a transmis Nicolae Ciucă, pe Twitter.

Emmanuel Macron, preşedintele în funcţie al Franţei, a fost reales duminică pentru un nou mandat, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Conform exit-poll-urilor, Emmanuel Macron a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, iar contracandidata sa Marine Le Pen a fost creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here