Prima reacție a lui Dan Barna după articolul RISE Project: E ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată

Dan Barna a avut prima reacție după publicarea de către RISE Project a unui articol despre afacerile în domeniul fondurilor europene. Liderul USR respinge reproșurile făcute de jurnaliștii RISE despre eșecul unor proiecte pe care le-a susținut. De asemenea, critică abordarea articolului.

”Ceea ce se sugerează în acel articol este ca şi cum i s-ar reproşa unui fotbalist că nu au ieşit toate fazele perfecte. Dincolo de asta, e ca şi cum ne-am supăra pe Hagi că n-a înscris de fiecare dată. Lucrurile sunt foarte clare, am fost deschis, nu am nimic de ascuns. (…) Perspectiva din care e abordat articolul este semnificativ extrasă din context, cumva şi selecţia atentă doar a celor câţiva nemulţumiţi, fiind ignoraţi zecile de beneficiari. Informaţia este luată pe bucăţele particulare, fiind ignorat contextul larg al implementării, într-un context în care linia respectivă de finanţare fiind la început nu avea cele mai bune premise să asigure sustenabilitatea” a spus Dan Barna pentru Mediafax.

Liderul USR a dat de înțeles că articolul este strict legat de candidatura lui la alegerile prezidențiale. De asemenea, a afirmat că a vorbit doar o oră cu jurnaliștii RISE Project, în timp ce documentarea pentru articol a durat două luni.

”Am văzut că este un articol foarte lung. Sunt onorat că Rise şi-a alocat resurse în ultimele două luni pentru această documentare. Este cumva firesc într-o campanie electorală să existe genul ăsta de demersuri. Am văzut că au ales doar câteva dintre proiectele în care structurile de economie socială n-au rezistat după perioada de sustenabilitate. Perspectiva aparţine jurnaliştilor. Pot doar să spun că am fost transparent. În cele două luni de verificare minuţioasă am avut ocazia să stau o oră de vorbă cu cei de la Rise. Nu e prima dată când se vorbeşte de activitatea mea anterioară intrării în politică” a mai transmis Dan Barna.

Jurnaliștii de investigație de la RISE Project au săpat în trecutul de consultant și antreprenor al lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Ei au descoperit, printre altele, o serie lungă de eșecuri care au costat aproape șase milioane de euro și că șeful partidul care a inițiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here