Primar PSD care a atras fonduri europene de 100 milioane euro, exclus din partid

Primarul oraşului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD, din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Municipalitatea din Turda este cunoscută după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanţarea a 19 proiecte.

Primarul oraşului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”.

Surse din partid au spus pentru Mediafax cucă primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru învestirea Guvernului Orban şi „trebuia dat un semnal că se face curăţenie la Turda”.

La rândul său, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intruşii cocoţaţi în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda şi l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda”.

Primăria Turda, condusă de Cristian Matei, a semnat în ultima paerioadă 13 contracte mari de finanţare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanţare şi 3 proiecte aflate în faza de evaluare.

„Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro”, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.

Reamintim că primarul comunei Ciugud, care și-a modernizat localitatea cu fonduri europene, a fost și el exclus din PSD în urmă cu câțiva ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here