Primăria Sectorului 6 despre cazul femeii ucise de câini: Terenul este privat, primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj

Reprezentanţii Primăriei Sector 6 au precizat referitor la cazul femeii care a murit, după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală, că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat şi ar fi aparţinut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autorităţile din Chiajna.

Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale”, mai arată primăria, potrivit News.ro.

Totodată, primăria de sector mai spune că Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

Femeia a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la graniţa cu Comuna Chiajna. Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6.
Conform sursei citate, primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.
Chiar şi aşa, Poliţia Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acţiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giluleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor”, mai indică sursa menţionată.
Important! Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la graniţa cu comunele limitrofe”, mai arată sursa amintită.
Primăria Sectorului 6 mai spune că anul trecut au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36.
Poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, ar fi fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, ar fi fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător.
Sursa foto: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here