Un consilier prezidenţial ucrainean le cere aliaţilor ”să gândească mai repede” în privinţa ajutorului militar

Mihailo Podoliak, un important consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, le-a cerut sâmbătă aliaţilor Kievului „să gândească mai repede” referitor la intensificarea sprijinului lor militar, la o zi după ce aceştia nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa trimiterii unor tancuri de luptă dorite de Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„Tot veţi ajuta până la urmă Ucraina cu armele de care are nevoie şi vă veţi da seama că nu există altă opţiune de a pune capăt războiului decât prin înfrângerea Rusiei”, a scris Podoliak pe Twitter. „Dar indecizia de astăzi îi ucide pe mai mulţi dintre oamenii noştri. Fiecare zi de întârziere înseamnă moartea unor ucraineni. Gândiţi mai repede”, a îndemnat el.

Aliaţii Ucrainei au convenit vineri, la finalul unei reuniuni la Ramstein, în Germania, asupra unui „pachet semnificativ” de ajutor militar pentru această ţară, dar nu au ajuns la un acord pentru a oferi acesteia tancuri germane Leopard, promiţând în schimb Kievului alte tipuri de arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie şi sisteme antiaeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here