Primarul New York-ului îl sprijină pe Bernie Sanders în cursa internă pentru Casa Albă

Foto: Facebook

Bill de Blasio, primarul New York-ului, ale cărui aspiraţii nerealiste de a se înscrie în cursa prezidenţială s-au năruit în urmă cu cinci luni, şi-a exprimat vineri sprjinul pentru Bernie Sanders în alegerile primare democrate, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Într-un comunicat făcut public de echipa de campanie a lui Sanders, de Blasio îl salută pe democratul autodeclarat socialist ca un „adevărat lider progresist” care se va lupta „pentru newyorkezii care muncesc şi pentru familiile lor din ţară”.

„Îl susţin pe Bernie pentru că este şi a fost mereu de partea familiilor care muncesc. Newyorkezii cunosc prea bine daunele produse de xenofobia, fanatismul şi necugetarea lui Donald Trump, iar Bernie este candidatul care să îl contracareze şi să îl învingă”, a spus de Blasio.

Dornic să ia parte la campanie după ce în septembrie anul trecut a ieşit din cursa pentru alegerile din 2020, de Blasio a anunţat că se va deplasa în Nevada duminică pentru a i se alătura lui Sanders la un miting în Carson City înaintea alegerilor primare democrate din acest stat la 22 februarie.

Sprijinul lui de Blasio vine numai după ce Sanders a ajuns în poziţia de favorit în cursa democrată după ce a câştigat alegerile primare din New Hampshire şi s-a plasat pe prima sau a doua poziţie în alegerile primare încă disputate din Iowa.

Decizia primarului din New York este o schimbare semnificativă faţă de alegerile din 2016, când şi-a anunţat sprijinul pentru Hillary Clinton în dauna lui Sanders.

De Blasio a renunţat la campania sa nerealistă pentru scrutinul din 2020 după ce a întâmpinat dificultăţi în a aduna fonduri şi în a obţine un minim sprijin popular.

Tot în cadrul campaniei din alegerile primare democrate, Bernie Sanders a denunţat vineri atacurile homofobe „scandaloase” la adresa rivalului său democrat Pete Buttigieg pronunţate de un celebru moderator de radio apropiat al lui Donald Trump, potrivit AFP.

Figură a sferei conservatoare americane, Rush Limbaugh l-a ironizat miercuri pe fostul primar din South Bend (Indiana) pentru că este homosexual şi pentru că „şi-a sărutat soţul pe scenă”.

„În calitate de contracandidaţi, avem dezacorduri, dar atacurile personale ca acestea sunt inacceptabile (…), scandaloase şi ofensatoare”, a reacţionat Sanders.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here