Primul caz din România cu noua tulpină a coronavirusului: O tânără care nu a călătorit în afara ţării

Noua tulpină de coronavirus a ajuns şi în România, fiind detectată la o femeie din Giurgiu, care din primele date nu ar fi fost plecată din ţară.

„E vorba de o tânără de 27 de ani din județul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată şi lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara ţării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunţită.Dacă informaţiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Şi e mult mai contagios. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secţiei clinice VII „Terapie Intensivă Adulţi” şi purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut, joi, ţărilor Europei să reacţioneze mai puternic în faţa „situaţiei alarmante” creată de noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului, în timp ce două focare cu risc au fost depistate în Franţa.

„Este o situaţie alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut”, a spus directorul OMS Europa, Hans Kluge, într-o declaraţie pentru presă. 

22 de ţări din zona Europei, care cuprinde 53 de ţări între care Rusia, au înregistrat cazuri legate de noua tulpină, a precizat OMS.

Conform OMS, noua tulpină „ar putea să înlocuiască progresiv pe celelalte aflate în circulaţie în regiune, aşa cum s-a văzut în Marea Britanie şi din ce în ce mai mult în Danemarca”. 

1 COMENTARIU

  1. Nu a calatorit,dar o fi fost in preajma a „rumunilor” veniti din regat de sarbatori,ca au venit multi…puteau sa-si faca testul rapid,care nu e sigur 100%.nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here