Primul Jeep electrificat din istorie a fost lansat pe piață. În China

sursa: FCA Fiat-Chrysler

Primul Jeep electrificat din istorie a fost lansat pe piață. Nu acasă în SUA și nici măcar în Europa, ci în China. Este vorba de Jeep Commander PHEV (Plug-in hybrid electric vehicle), adică un SUV mare cu propulsie hibridă.

Mașina este propulsată de un motor Fiat-Chrysler turbo pe benzină, de doi litri (care a debutat în 2016 pe Alfa Romeo Giulia și Alfa Romeo Stelvio), combinat cu două motoare electrice. Jeep numește acest sistem SiEVT (Electrically Variable Transmission). Compania susține că ambele motoare electrice pot propulsa roțile, spre deosebire de sistemele hibride convenționale unde un motor este pe post de generator și celălalt propulsează roțile.

Jeep Commander PHEV va putea merge până la 70 de kilometri în mod pur electric, iar consumul combinat de carburant poate scădea până la 1,6 litri / 100 kilometri. Bateria de 13 kWh poate fi reîncărcată complet în doar două ore de la o priză normală, a scris Fiat-Chrysler într-un comunicat.

În China, mașina va avea un preț de pornire de circa 44.000 de dolari. Producția este realizată într-o fabrică din China. Nu este clar deocamdată dacă Commader PHEV va ajunge și pe alte piețe, dar Jeep are în plan să lanseze alte hibride în SUA și Europa anul viitor.

Tot anul viitor ar urma să vedem și prima Dacia hibridă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here