Șeful Dacia confirmă! Marca românească va avea mașini hibride și electrice

Șeful Dacia, Christophe Dridi, a confirmat ceea ce presa speculează de multe vreme. Anume că Dacia va avea în gamă modele electrice și hibride, în viitorul apropiat. Oficialul companiei a spus că această schimbare este certă.

„La Dacia vom avea hibride şi vom avea ma­şini electrice cu sigu­ran­ţă. Întrebarea este când, nu dacă. Acum în aceasta fază, chiar dacă am şti data, tot nu am pu­tea comu­nica aceas­tă in­for­maţie.” a spus Christophe Dridi, potrivit Ziarul Financiar.

Șeful Dacia a confirmat, cel puțin parțial, o altă speculația a presei, anume că noile generații de Logan și Sandero vor împrumuta tehnologia hibridă de la Renault Clio V, având în vedere că sunt construite pe aceeași platformă.

„Avem hibride la Re­nault. Clio V proas­păt lan­sat va avea o versiune hi­bri­dă. Atunci când plat­formele sunt si­milare sau co­mune, este uşor să co­piezi tehnologie de la un model la al­tul” a mai afirmat oficial, conform sursei citate.

Presa franceză a scris recent că Dacia ar putea să aibă cea mai ieftină mașină electrică de pe piață, anume varianta europeană a Renault City K-ZE, un mini-SUV de oraș vândut acum în China.

Noile generații de Dacia Logan și Dacia Sandero, bazate pe platforma globală CMF-B a Renault, urmează să apară pe piață anul viitor. Mașinile au fost deja surprinse în teste.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here