Majoritatea ţărilor europene au depăşit perioada de vârf a epidemiei noului coronavirus – cu excepţia a cinci ţări, între care şi România şi Marea Britanie – a anunţat luni directoarea agenţeii sanitare a Uniunii Europene (UE), care contrazice astfel un anunţ în acest sens al Guvernului britanic, relatează Reuters.

Directoarea Centrului European de Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a declarat luni, într-o videoconferinţă cu eurodeputaţi, că Bulgaria continuă să înregistreze o creştere a contaminărilor.

Însă Marea Britanie, Polonia, România şi Suedia nu au înregistrat ”nicio evoluţie semnificativă (a situaţiei lor) în ultimele două săptămâni”, a subliniat ea.

Potrivit ECDC – care asigură o supravghere saitară a celor 27 de state membre UE şi a Marii Britanii, Norvegiei, Liechtensteinului şi Islandei -, toate celelalte ţări europene înregistrează de-acum o scădere a cazurilor.

”Sâmbătă părea că primul val al transmiterii (noului coronavirus în Europa) a trecut de perioada de vârf”, a precizat Andrea Ammon.

Premierul britanic Boris Johnson – spitalizat după ce s-a îmbolnăvit grav de covid-19 – anunţa joi că epidemia a intrat pe o pantă descendentă, după ce a depăşit perioada de vârf în Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date, publicate duminică, bilanţul epidemiei noului coronavirus a crescut la aproape 28.500 de morţi în Regatul Unit – a doua cea mai îndoliată ţară din Europa, după Italia – şi la aproape 190.000 de contaminări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here