Principele Edward va participa la forumul Fundației Duke of Edinburgh International Award, organizat la Cluj

Fundația Duke of Edinburgh International Award se pregătește să îl găzduiască pe ASR Principele Edward, Contele de Wessex și Forfar pentru cel de-al 14-lea Forum Internațional, informează reprezentanții fundației într-un comunicat de presă.

Săptămâna viitoare, Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România este mândra să găzduiască cel de-al 14-lea Forum al Asociațiilor Internaționale Duke of Edinburgh International Award, de marți 11 octombrie până vineri, 14 octombrie 2022, se mai menționează în documentul citat.

Evenimentul trienal al conferinței, care va avea loc la Cluj-Napoca, în luna educației, va reuni lideri internaționali pentru a discuta și planifica viitoarea creștere a programului Award la nivel mondial.

 Aspirația globală a programului Award este ca fiecare tânăr de 14-24 de ani să aibă oportunitatea de a participa în program și de a înfrunta provocările, de a dezvolta abilitățile universale care îi vor ajuta atât pe ei cât și pe comunitățile lor în următorii ani.

 Tema evenimentului, „Sprijinirea potențialului infinit al tinerilor”, va analiza provocările și oportunitățile cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi și va examina modul în care programul Award poate lucra cu și alături de participanții săi, astfel încât să asigure o echipare completă a acestora, care să-i ajute să facă față atât lumii, cât și viitorului lor.

Forumul global 2022 începe oficial cu Ceremonia de deschidere în data de 11 octombrie, în cadrul căreia Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane și ASR Principele Radu al României; ASR Principele Edward, Contele de Wessex și Forfar, în calitatea sa de președinte al Fundației The Duke of Edinburgh International Award; ASR Principele Guillaume de Luxemburg; The Rt. Hon. Lord Boateng, Administrator Internațional și Președinte al Consiliului Internațional al Programului Award și Viceprimarul, Dan Tarcea, Cluj-Napoca se vor adresa delegațiilor și invitațiilor speciali.

Pe parcursul acestui eveniment de patru zile, ASR Principele Edward, Contele de Wessex  și Forfar va întâlni, de asemenea, tineri finalizatori ai nivelului de Aur din întreaga Europă și va afla direct despre impactul pozitiv pe care programul Award l-a avut asupra vieții lor. ASR va participa și la un eveniment al donatorilor, cu susținătorii mondiali și naționali ai programului Award pentru a discuta despre importanța luării deciziilor de către tineri în viitorul nostru colectiv.

Delegații internaționali ai programului Award vor vizita cinci Unități Award din Cluj-Napoca, unde vor discuta despre experiențele variate și diverse cu participanții din cadrul Award, dar și cu voluntari adulți dedicați.

În cele din urmă, educația formală și non-formală se vor reuni într-o ceremonie internațională a nivelului de Aur, la Auditorium Maximum a Universității Babeș Bolyai unde 600 de persoane vor sărbători realizările a 70 de deținători ai nivelului de Aur, provenind din șapte țări din Europa, în prezența Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române, Principele Radu al RomânieiASR Principele Edward, Conte de Wessex și Forfar, și Principele Guillaume de Luxemburg.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că se bucură să aibă un astfel de eveniment global găzduit la Cluj.

Le urăm bun venit în orașul nostru întregii comunități de tineri și educatori ai rețelei mondiale Duke of Edinburgh International Award. Curajul, flexibilitatea, deschiderea pentru învățare și testarea limitelor care permit creșterea sunt valori atât de importante pentru viitorul omenirii. Comunitatea clujeană se bazează pe aceste valori care stau la baza a tot ceea ce reprezintă programul Award. Este o mare sărbătoare a tineretului și a speranței, a prieteniei și a colaborării și suntem atât de mândri să o găzduim la Cluj-Napoca, inima Transilvaniei”, a spus Emil Boc.

John May, secretarul general al Fundației Duke of Edinburgh International Award, subliniază importanța evenimentului: „Tinerii din ziua de astăzi se confruntă cu o serie complexă de provocări; multe necunoscute de generațiile anterioare. Tema din acest an: „sprijinirea potențialului infinit al tinerilor” sintetizează încrederea noastră neclintită în oportunitățile extraordinare pe care tinerii de pe tot globul le pot oferi societății, precum și dăruirea neîncetată a voluntarilor noștri care lucrează pentru a-i susține în realizarea acest lucru.

 May continuă: „Forum 2022 reunește, pentru prima dată în patru ani Asociațiile Award din întreaga lume și sunt încântat de prezența noastră în frumosul oraș Cluj pentru acest eveniment istoric. Așteptăm cu nerăbdare să vizităm tinerii participanți la programul Award din România  și să vedem în mod direct activitățile inspiraționale pe care le întreprind.

Shajjad Hadier Rizvi MBE, președintele The Duke of Edinburghs International Award România a declarat: „Sunt extrem de mândru că orașul Cluj a fost ales să găzduiască Forumul Global Award pentru Tineret, cu participanți delegați din fiecare colț al lumii. Sunt președintele programului Award în România de 10 ani, iar în acea perioadă programul a crescut și a devenit disponibil tinerilor din toate categoriile sociale și din toată țara. Clujul a găzduit în trecut numeroase evenimente adresate tineretului, majoritatea fiind europene, și cred că acesta este primul eveniment cu adevărat global pentru tineret care va fi găzduit la Cluj, întărind convingerea că acest oraș este de clasă mondială. Îi vom duce pe delegații regali, VIP și alți delegați ai forumului la o serie de licee din Cluj și la academia de fotbal pentru tineret , având ocazia ca ei să cunoască tineri din Cluj, să discute și să descopere ce este important pentru tinerii de astăzi care trăiesc în această parte a lumii. 

Despre Duke of Edinburgh International Award Romania

 

●      Duke of Edinburgh International Award reprezintă un cadru global pentru educația și învățarea non-formală, care îi îndeamnă pe tinerii să aibă vise mărețe, să-și sărbătorească realizările și să facă o diferență în lumea lor. Prin dezvoltarea abilităților transferabile, creșterea nivelului de fitness, cultivarea sentimentului de aventură și voluntariat în comunitatea lor, programul Award îi ajută pe tineri să crească și să exceleze.

●      În România, programul Award a fost introdus pentru prima dată în 1991 de către sora Agnes în Parohia Romano-Catolică Motru, fiind continuat la nivel local până în 2011. Din iunie 2013, Duke of Edinburgh International Award este patronat de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

●      Astăzi, programul The Duke of Edinburgh International Award poate fi găsit în toată țara, implicând peste 10.000 de tineri și 2.500 de adulți voluntari, parteneri și operatori, care sunt în armonie cu interesele și provocările pe care tinerii de astăzi le confruntă, inclusiv școli, universități, cluburi sportive, organizații de tineret, comisii de examinare și instituții de reeducare pentru tineri. Acestora le sunt întărite nu doar încrederea, ci și dorința de a crea schimbări semnificative, găsindu-și scopul, pasiunea și locul în lume.

●      Pentru mai multe informații despre programul Award din România vizitați www.dofe.ro

 

Despre Duke of Edinburgh International Award la nivel global

●      The Duke of Edinburgh International Award reprezintă un cadru global al educației și învățării non-formale, care îi indeamnă pe tinerii să-și dezvolte noi abilități, să devină activi fizic, să învețe despre munca în echipă și leadership prin Călătoria de Aventură și să facă voluntariat în comunitatea lor.

●      A fost fondată de ASR Principele Philip, Ducele de Edinburgh în 1956, împreună cu educatorul german Kurt Hahn.

●      Este cunoscut sub o serie de nume diferite în întreaga lume – inclusiv Premiul Președintelui în Kenya, DofE în Marea Britanie, Premiul Internațional pentru Tineri din India și Mednarodno priznanje za mlade (MEPI) în Slovenia.

●      În prezent, există peste un milion de tineri care își finalizează propriul program Award, prin intermediul a sute de mii de parteneri și operatori axați pe tineret, inclusiv școli, organizații de tineret, comisii de examinare și instituții de reeducare pentru tineri.

●      Programul Award este oferit în întreaga lume de școli, colegii, universități, angajatori, cluburi sociale, organizații de tineret în uniformă și neuniformă, instituții de reeducare pentru tineri, organizații religioase, cluburi sportive și o mulțime de alte organizații civice.

●      De la adoptarea opțiunii de alergare ca program stabilit într-o academie de băieți nevăzători din India, până la introducerea în organizațiile de tineret din Israel; cadrul programului Award poate susține și prospera într-o multitudine de medii diferite.

●      De la lansarea sa în urmă cu peste 60 de ani, milioane de tineri au participat și au primit premii, alte milioane beneficiind de impactul său în comunitățile din întreaga lume.

●      ASR Principele Edward, Conte de Wessex și Forfar este Președintele Consiliului de Administrație al Fundației Duke of Edinburgh International Award.

●      Pentru mai multe informații despre Duke of Edinburgh International Award la nivel global, vizitați www.intaward.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here