Programul ”România Educată” | Cioloş: E o aliniere de stele, avem o majoritate în Parlament / Barna: E o fereastră de oportunitate / Kelemen Hunor: Învăţământul trebuie să fie flexibil

Sursa: Presidency.ro

Liderii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, au vorbit, luni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, despre programul ”România Educată”, apreciind că este un progam în derulare, care are şansele să fie implementat, având susţinere în Parlament şi Guvern, transmite News.ro.

”E şi o aliniere de stele pentru că avem o majoritate în Parlament care permite şi punerea în practică a acestor proiecte”, a afirmat Dacian Cioloş.

Dan Barna şi Dacian Cioloş, au vorbit, luni, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, despre programul ”România Educat㔺i proiectele pecare li le-a prezentat preşedintele.

Întrebat dacă este mulţumit cum se derulează acest program, Dacian Cioloş a afirmat: ”A fost proiectul domnului preşedinte şi a fost legat mai mult de mandatul domnului preşedinte. Acum e şi o aliniere de stele pentru că avem o majoritate în Parlament care permite ş punerea în practică a acestor proiecte. Eu am constatat multe similarităţi între concluziile acestor consultări extinse (…) cu idei pe care noi le-am cules în campania electorală şi le-a pus în Programul de guvernare”.

Co-preşedintele USR PLUS afirmă că priectele din acest program vor trebui implementate cât mai repede.

”Ar trebui să ne permită să trecem acum rapid, în următri doi ani, la punerea în practică”, a mai declarat cioloş, precizâd că Inspectoratele Şcolare Judeţene vor trebui reorganizate, rolul sistemului de management al şcolilor va trebui redefinit, iar sistemul profesional va fi organizat.

”Credem că este o foarte bună bază de plecare pentru ceea ce are nevoie învăţământu românesc”, a mai declarat Cioloş.

La rândul său, Dan Barna a declarat: ”Este o fereastră de oportunitate (…) în care statul are şi resursa de program, si susţinerea în Parlament şi Guvern astfel încât reforma în educaţie să devină realitate”.

Vicepremierul a precizat că ”Româna Educată este un program în derulare”.

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a afirmat, luni seară, după participarea la consultările pe tema programului ”România Educată”, că ”învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”.

”Astăzi după-amiază am participat la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema proiectului România Educată. Subiectul întâlnirii a fost reforma educaţiei şi principiile de bază ale strategiei din acest domeniu. Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX”, a scris, luni seară, pe Facebook Kelemen Hunor.

Vicepremierul afirmă că un alt subiect important abordat a fost învăţământul profesional, care ”trebuie să-şi redobândească prestigiul”.

”Acest obiectiv poate fi atins, dacă ne adaptăm la cerinţele pieţei de muncă”, a mai transmis vicepremierul.

Preşedintele Klaus Iohannis aîneput, luni, consultările cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului ”România Educată”, fiind programate să se desfăşoare în perioada 5 – 7 iulie, la Palatul Cotroceni, în contextul finalizării dezbaterii publice.

Ce s-a ales de Rason, experimentul nord-coreean care a cochetat cu capitalismul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here