Putin elogiază relaţiile ruso-chineze: „Au ajuns la cel mai înalt nivel din istoria lor şi continuă să se întărească”

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat duminică „aşteptările mari” de la discuţiile cu liderul chinez Xi Jinping înaintea vizitei acestuia în Rusia. „Relaţiile ruso-chineze au ajuns la cel mai înalt nivel din istoria lor şi continuă să se întărească”, a precizat Putin într-un articol pentru People’s Daily, potrivit AFP, citată de News.ro.

Calitatea relaţiilor dintre Moscova şi Beijing este „superioară celei a uniunilor politice şi militare din perioada Războiului Rece”, a menţionat el.

În relaţiile dintre Moscova şi Beijing „nu există nici limite şi nici subiecte interzise”. „Dialogul nostru politic este sincer”.

Putin a adăugat că, spre deosebire de „unele ţări care pretind hegemonie şi aduc discordie în armonia globală, Rusia şi China construiesc punţi la propriu şi la figurat”.

Xi Jinping este aşteptat luni la Moscova pentru o vizită de trei zile, prilej pentru Putin să întâlnească „un bun prieten”.

Companiile rusești de securitate cibernetică se scutură de sancțiuni. Un studiu de caz / Strategia lui Putin pentru IT-iștii goniți de mobilizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here