Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut câteva recomandări pentru părinții elevilor care vor merge la școală din toamnă. Școlile din România se vor deschide în 14 septembrie, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

„Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală”, este primul avertisment al medicului Raed Arafat.

Rămâne copilul, vrând, nevrând, un vector de transmitere, iar de aici trebuie să fim foarte atenți ce se întâmplă în școală pentru ca, atunci când merge acasă, să nu fie copilul care aduce virusul”, a spus Arafat, la Digi 24.

Dacă se respectă regulile, în mod normal riscul trebuie să fie redus la maximum. Dar, aici este necesară colaborarea familiei, părinților. Dacă vezi că copilul are febră, tușește, strănută, nu-l trimiți la școală. Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală ca școala să se întoarcă acasă și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a continuat șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here