Rareş Hopincă: S-a finalizat numărarea voturilor, s-a menținut o diferență de 300 de voturi în favoarea mea. Sunt câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2

Sursa: Inquam Photos/Saul Pop

Rareş Hopincă a declarat, vineri, că s-a finalizat numărarea voturilor la Biroul Electoral de Sector şi s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea sa, ceea ce arată că este câştigătorul alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. Potrivit acestuia, discuţia despre nereguli la vot reprezintă un refuz de a recunoaşte înfrângerea de către USR, transmite News.ro.

”Tocmai s-a finalizat numărarea de către Biroul Electoral de Sector, s-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat, s-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2”, a spus Rareş Hopincă la Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov.

Hopincă a precizat că ”este o întreagă epopee, pentru că nu a găsit nimeni acea cerere de renumărare, despre care vorbeste domnul Mihaiu”.

”S-a vorbit foarte mult în mass-media despre acea cerere de renumărare dar cererile nu au fost găsite la Biroul Electoral de sector sau la Biroul Electoral Municipal. Din punctul meu de vedere, toată această discuţie despre anumite nereguli este un pretext pentru a justifica faptul că s-au pierdut alegerile de către USR şi este în fapt un refuz de a cunoaşte această înfrângere”, a subliniat acesta.

Rareş Hopincă a precizat că există căi legale de atac ce pot fi exercitate, sunt contestaţii, în instanţă dar etse încrezător că rezultatul alegerilor este cel afişat oficial pe site-ul BEC.

”Din punctul meu de vedere este imperios necesar să lăsăm în urmă toată febra de campanie şi să începem colaborarea în beneficiul sectorului 2 şi a locuitorilor sectorului. Trebuie să existe o tranziţie de mandat cît mai constructivă, astfel încât sectorul 2 să treacă pe o direcţie a dezvoltării cât de repede posibil”, a mai spus Hopincă.

Clotilde Armand reia acuzaţiile de fraudă electorală: 110 de procese verbale au fost falsificate şi urcate în platforma AEP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here