Zelenski: Xi Jinping mi-a dat cuvântul său că nu va vinde armament Rusiei

Sursa: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski dezvăluie că omologul său chinez Xi Jinping i-”a dat cuvântul său” că Beijingul nu va vinde armament Rusiei”, relatează AFP, citată de News.ro.

”Am discutat la telefon cu liderul Chinei. El mi-a spus că nu va vinde arme Rusiei. Vom vedea”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski joi, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american Joe Biden în marja summitului G7 din Italia.

”El (Xi Jinping) mi-a dat cuvântul său”, a adăugat liderul ucrainean.

Liderii G7 l-au primit cu braţele deschise pe Volodimir Zelenski joi, în Italia.

Ei au anunţat un împrumut în valoare de 50 de miliarde de dolari şi un acord privind folosirea activelor ruse blocate în vederea ajutării Kievului să se apere.

Acest lucri dovedeşte, potrivit lui Joe Biden, că Occidentul ”nu dă înapoi” în faţa lui Vladimir Putin.

Acest progres major la G7 şi un Acord bilteral de Securitate între Ucraina şi Statele Unite, încheiat joi, în marja summitului G7 ”îi demonstrează lui Putin că nu ne va avea prin uzură, că nu ne poate diviza”, a subliniat Biden în această conferinţă de presă comună cu Zelenski.

Oficial de rang înalt din Alianţă: NATO poate mobiliza rapid de 300.000 de oameni în Europa pentru a face faţă unei ameninţări ruse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here