Răzgândire după dezbatere. Trump îndeamnă miliţiile supremaţiei albilor „să lase poliţia să-şi facă treaba” şi spune că nu cunoaşte gruparea paramilitară Proud Boys

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a îndemnat miliţii ale adepţilor supremaţiei albilor ”să lase poliţia să-şi facă treaba”, după ce a a făcut declaraţii ambigue şi controversate în prima dezbatere cu rivalul său democrat Joe Biden în vederea alegerilor prezidenţiale, declanşând o polemică, relatează AFP, citată de News.ro.

”Eu nu ştiu cine sunt Proud Boys”, a declarat miercuri Donald Trump, referindu-se la această grupare naţionalistă pe care a îndemnat-o, în cadrul dezbaterii sale cu Joe Biden, marţi, ”să fie pregătită”.

”Singurul lucru pe care-l pot spune este că ei trebuie să se retragă şi să lase poliţia să-şi facă treaba”, a continuat Trump.

Locatarul Casei Albe pare să încerce astfel să calmeze polemica pe care a declanşat-o în timpul dezbaterii.

Încântată de spusele preşedintelui în timpul dezbaterii, această grupare paramilitară a adoptat imediat sloganul şi a postat pe reţele de socializare un logo cu vorbele pe care le-a spus Trump în timpul dezbaterii – ”Staţi deoparte, fiţi pegătiţi” (”Stand Back, Stand By”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here