Răzvan Cuc îl acuză pe Victor Ponta de problemele autostrăzii Sibiu-Orăștie

  Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

  Ministrul Trasporturilor, Răzvan Cuc, a spus că probleme cu care se confruntă autostrada Sibiu-Orăștie se datorează și ambiției lui Victor Ponta, care a vrut inaugurarea drumului de mare viteză în timpul campaniei prezidențiale din 2014.

  „Referitor la (autostrada, n.r.) Sibiu-Orăştie, aş vrea să vedeţi ce înseamnă să te grăbeşti să dai în folosinţă un lot unde ştii că sunt probleme de calitate şi să nu faci o expertiză. Pentru că dacă se făcea expertiza la momentul acela, se putea interveni în punctele unde acum vedem că sunt probleme. Dar probabil aşa a vrut Victor Ponta în acel moment, din punct de vedere electoral, să inaugureze un lot de autostradă, ca să dea bine” a afirmat ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.

  Declarația a fost făcută la câteva zile după ce pe tronsonul Cunța-Săliște al autostrăzii Sibiu-Orăștie s-a lăsat carosabilul pe o porțiune de 82 de metri. Din cauza acestei probleme, viteza a fost redusă la 60 km/h. Răzvan Cuc a anunțat că se va da ordin de calamitate, pentru grăbirea lucrărilor.

  „Se va interveni, va fi făcut un zid de sprijin. Am înţeles că s-a luat legătura cu prefectul judeţului pentru a emite un ordin de calamitate, pentru a se putea interveni direct. Că dacă stăm să aşteptăm o procedură de licitaţie, s-ar putea să avanseze acea fisură. Aşteptăm să iasă ordinul prefectului şi, cu siguranţă, va interveni Compania, printr-o firmă specializată, să lucreze. Se poate lucra şi acum, pe perioada sezonului rece, pentru că vorbim de un zid de sprijin pentru a stabiliza acea porţiune. După aceea se va interveni şi la corpul autostrăzii pentru a se face lucrările”, a spus Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

  Cei 22 de kilometri ai autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu dintre Cunța și Săliște sunt cunoscuți și ca “autostrada demolată”. Tronsonul a fost inaugurat în noiembrie 2014, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, de premierul și candidatul de atunci, Victor Ponta. Șoferii au putut circula pe cei 22 de kilometri de drum rapid doar 10 luni, timp în care au apărut alunecări de teren, crăpături în asfalt și fisuri la baza viaductului de la Aciliu.

  În toamna lui 2015, întreg lotul a fost închis cât timp 200 de metri din autostradă au fost demolați complet și reconstruiți. Redeschiderea a avut loc în octombrie 2016. Din cauza problemelor, CNAIR a reziliat contractul cu firma italiană care s-a ocupat de construcție.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here