Reacția lui Biden la decizia lui Putin de a ieși din acordul cerealelor

  Preşedintele american Joe Biden denunţă drept ”scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP, preluată de News.ro.

  ”Este pur şi simplu scandalos. Nu aveau niciun motiv să facă asta”, a declarat Joe Biden după ce a votat antricipat în alegerile de la jumătate de mandat, în fieful său din Wilmington, în Delaware (est).

  Rusia a anunţat sâmbătă că-şi suspendă participarea la acest acord, în urma unui atac cu dronă care a vizat sâmbătă dimineaţa Flota rusă la Marea Neagră, cu cartierul general în Golful Sevastopol, în Crimeea anexată.

  Rusia foloseşte ”alimentaţia ca armă”, a denunţat un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţioanle (NSC) de la Casa Albă, denunând această decizie a Moscovei.

  ”Rusia încearcă încă o dată să folosească războiul pe care l-a iniţiat ca pretext pentru a se servi de alimentaţie ca de o armă, ceea ce afectează în mod direct ţări aflate la nevoie şi preţuri ale unor mărfuri alimentare în întreaga lume şi exacerbează crize umanitare deja grave şi insecuritatea alimentară”, a denunţat, într-un comunicat, Adrienne Watson.

  Mihailo Podoliak, după ce ruşii şi-au suspendat participarea la acordul privind exportul cerealelor ucrainene: Negocierile cu Rusia, o pierdere de timp

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here