”Regele” Cioabă, ironic la adresa primarului Florea: Romii să primească un Tichet de relații conjugale

Dorin Cioaba (C), noul regele international al rromilor prezinta coroana catre jurnalisti dupa ceremonia de incoronare, in timpul funeraliilor tatalui lor, Florin Cioaba, in Sibiu, vineri, 23 august 2013. Florin Cioaba a încetat din viata duminica, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya. Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, spune, în replică la declarațiile primarului din Târgu-Mureș, că femeile rome ar trebui să se apropie de soții lor doar dacă vin cu adeverințe de venit. Mai mult, Guvernul să dea etniei „tichet de relații conjugale”, iar băncile credit, transmite Mediafax.

După declarațiile primarului din Târgu Mureș referitoare la populația de etnie romă, autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a scris, ironic, pe pagina de Facebook, că Guvernul ar trebui să emită o ordonanță de urgență, prin care romii să primească, pe lângă tichete de masă, și tichete de relații conjugale.

După declarațiile primarului Florea din Tg Mureș, femeile din comunitate nu se mai apropie de bărbații lor decât dacă aceștia au adeverință de la locul de muncă sau depozit în bancă, care să asigure un viitor pentru pruncul care se va naște. În acest sens, ar trebui ca Guvernul să emită ordonanță de urgență pentru ca în cel mai scurt timp să fie aprobată o lege. Cam ce ar trebui să cuprindă: Pe lângă Tichetul de masă, cel angajat să primească și un Tichet de relații conjugale. Astfel primăriile și instituțiile ar putea monitoriza acest flagel”, scrie Cioabă.

Acesta spune că ar trebui aprobat un proiect „primul copil”, iar băncile să acorde credite cu dobândă scăzută.

Să aprobe un proiect primul copil și ultimul copil, iar băncile să acorde credite cu dobândă redusă. Femeile să depună un plan de creștere și educație a copilului, iar acesta să fie aprobat de Primarul localității și numai după aprobarea primarului și cu adeverința de venit a soțului sau cu dosarul aprobat de la bancă, femeia să poată să rămână însărcinată”, mai spune autointitulatul rege al romilor.

O ultimă dorință a lui Dorin Cioabă este ca „cei fără loc de muncă să primească gratuit anticoncepționale”.

Reacția lui Dorin Ciobaă vine după ce primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”.

Dorin Florea este așteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat, a precizat, pentru Mediafax, președintele CNCD, Csaba Asztalos. Edilul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here