Rep. Moldova blochează portalurile de propagandă rusă Sputnik.md și Gagauznews.md

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate din Republica Moldova a emis sâmbătă un ordin ce prevede blocarea a două surse cu conţinut online, promotoare de informaţii ce incită la ură şi război, în condiţiile stării de urgenţă. Astfel, urmează a fi sistate portalurile www.sputnik.md şi www.gagauznews.md.

Ordinul ce conţine indicaţii cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului naţional al domeniului de nivel superior „md” şi furnizorilor de reţea şi/sau servicii de comunicaţii electronice, pentru a bloca, în condiţiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menţionate, se arată pe pagina de Facebook a Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

Potrivit SIS, în procesul de colectare de date despre surse cu conţinut online care instigă la ură, război sau la violenţă a fost identificat şi portalul web www.vkurse.md, ce distribuie pe teritoriul Republicii Moldova informaţii de provenienţă externă, la bază fiind materialele difuzate de agenţiile de presă din exteriorul ţării care justifică agresiunea militară contra puterii legal alese din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here