Restaurantele din SUA rămân fără ketchup. De ce a apărut această criză

O criză neobișnuită din cauza pandemiei de coronavirus a apărut în SUA: restaurantele rămân fără ketchup. Motivul: restricțiile au dus la o creștere a livrărilor de mâncare la domiciliu, iar acest lucru a dus la rândul său la o cerere mult mai mare de ketchup la plic, relatează BBC, citată de Digi24.

Heinz, cea mai vândută marcă de ketchup în SUA, a precizat că creșterea cererii a fost „determinată de tendințele accelerate pe piața livrărilor”.

Pachetele de ketchup sau alte sosuri însoțesc adesea comenzile cu livrare la domiciliu sau mâncarea cumpărată la pachet, înlocuind astfel sticlele păstrate în mod obișnuit pe mesele restaurantelor.

Compania a declarat că a intensificat producția de ketchup la plic.

Kraft Heinz a declarat pentru agenția de știri AFP că a făcut deja ajustări la procesele sale de producție, dar că „cererea este mai mare decât oferta”.
Compania a adăugat că a deschis mai multe linii de producție noi în fabricile sale și a dezvoltat un „dozator fără atingere” pentru restaurantele care sunt încă deschise.

Prețurile pachetelor de ketchup au crescut cu 13% din ianuarie 2020, potrivit Wall Street Journal.

„Cum putem servi cartofi prăjiți fără ketchup?”, se întreabă proprietarul restaurantului Blake Street Tavern din Denver, Colorado.

De la debutul pandemiei, mai multe țări s-au confruntat cu crize neobișnuite de produse, de la hârtie igienică la doze de aluminiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here