Revoltă în Israel, unde o tânără de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați, într-un hotel de pe litoral

  Val de indignare în Israel, după informațiile potrivit cărora o adolescentă de 16 ani ar fi fost violată de un grup de 30 de bărbați, într-un hotel din stațiunea balneară Eilat, transmite AFP, citată de Agerpres.

  Adolescenta a depus plângere săptămâna trecută pentru viol în grup, a precizat purtătorul de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld. „Doi suspecți au fost arestați în legătură cu un incident care este anchetat și în care este implicată o adolescentă de 16 ani într-o localitate din sud”, a adăugat el.

  Istoria a trecut neobservată până când presa locală a scris joi că bărbații stăteau la coadă în fața camerei de hotel în care se afla tânăra, în stare de ebrietate, așteptând să o violeze.

  Joi seara, proteste spontane au avut loc în mai multe orașe, printre care Tel-Aviv și Ierusalim, în sprijinul tinerei și pentru a cere condamnarea violențelor sexuale împotriva femeilor.

  „Este șocant, nu există alte cuvinte. Nu este doar o crimă împotriva tinerei fete, este o crimă împotriva umanității însăși care merită toată condamnarea noastră”, a reacționat premierul Benjamin Netanyahu, care a cerut ca „vinovații să fie aduși în fața justiției”.

  „În fiecare zi 260 de femei sunt violate în Israel”, potrivit datelor oficiale, a afirmat Ilana Weizman, 36 de ani, care a înființat grupul feminist ‘HaStickeriot’.

  Potrivit acestor date, „o femeie din cinci este violată în Israel”, a mai spus ea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here