Roman: PSD și aliații săi roșii modifică decretul prezidențial și scot ordonanțele militare

  Parlamentul a adoptat, joi, hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate, transmite Agerpres.

  La votul online s-au înregistrat voturi 404 ”pentru”, 29 ”împotrivă” şi 5 abţineri.

  Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a solicitat eliminarea articolelor care prevăd condiţiile pentru Guvern, acelaşi amendament fiind făcut şi de liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă. Propunerile au fost, însă, respinse cu 180 voturi pentru, 254 împotrivă şi 7 abţineri.

  „În goana după voturi, PSD se urcă cu picioarele pe Constituția României, pe regulamentul Camerei Deputatilor și chiar pe hotărârea adoptată de Parlament, pe care de altfel a și votat-o”, acuză liberalul Florin Roman, liderul deputaților PNL.

  Potrivit acestuia, social-democrații și aliații lor din Parlament au eliminat ordonanțele militare, „ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat”.

  Continuarea comunicatului lui Florin Roman:

  • În Joia Mare a sărbătorilor pascale, PSD și aliații săi, au decis sa rescrie Constituția și să modifice decretul președintelui, privind instituirea stării de urgentă, pe principiul “Fă-te că lucrezi”! Decretul poate fi adoptat sau respins! O spune clar Constituția României, însă cartea sfânta a democrației este o simplă maculatură pentru PSD și baronii lui toxici pentru democrație.
  • În fapt, la articolul 2, PSD și aliații săi roșii, propun practic eliminarea ordonanțelor militare, care în starea de urgență au rolul de a combate imediat situații punctuale. De exemplu, dacă trebuie intervenit imediat cu o ordonanța militară pentru declararea carantinei pentru o localitate, acest lucru nu mai este posibil prin ordonanța militară, ceea ce poate genera catastrofe greu de cuantificat. Din punct de vedere politic, dialogul invocat în accepțiunea PSD, nu înseamnă altceva decât folosirea tuturor pârghiilor pentru a bloca guvernul în lupta cu epidemia COVID-19.
  • Lupta PSD cu PNL, înseamnă de fapt o lupta a PSD cu românii și România, iar supărarea liderilor PSD vine din faptul că guvernul liberal a dispus măsuri rapide și ferme, care nu au transformat România într-o Italia sau Spania, unde s-au înregistrat zeci de mii de decedați. Reamintesc faptul că primul decret privind instituirea stării de urgență nu a fost modificat, fiind adoptat, așa cum a fost transmis de președinte și așa cum prevede Constituția României.
  • Îi asigurăm pe toți romanii că preocuparea noastră rămâne lupta minut cu minut, ora cu ora, zi cu zi împotriva acestei pandemii devastatoare și a efectelor ei. Speram ca atunci când vom reuși sa depășim prin solidaritate aceasta grea încercare, toți romanii să înțeleagă că jocurile politice, cinice și murdare ale PSD nu pot fi tolerate și trebuie sancționate cu un vot masiv împotriva iresponsabililor care au lăsat stocuri ZERO de materiale sanitare și care au construit spitale regionale doar pe planșele lui Dragnea și Dăncilă!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here