Româncele care moșteniseră peste un milion de euro de la un italian, lăsate deocamdată fără avere

Sursa: Pexels

Tribunalul civil din Ancona a pus sechestru pe moștenirea de peste un milion de euro pe care un italian bogat a lăsat-o pentru două românce care i-au fost alături în ultimii ani de viață, scrie ilrestodelcarlino.it.

Instanța așteaptă acum administrarea tuturor probelor, fapt care s-ar putea întâmpla în câteva luni sau chiar ani.

Două românce, de 42 și 31 de ani, au moștenit de la un italian bogat, decedat la vârsta de 66 de ani, peste un milion de euro, printr-un testament încheiat în 2018. Anul acesta, în luna martie, bărbatul, care nu a fost căsătorit și nu a avut copii, a murit. Când au aflat de moștenire, cele mai apropiate rude ale bărbatului, patru verișoare, au contestat testamentul afirmând că la data la care acesta a fost semnat acesta nu se afla în deplinătatea facultăților mintale.

„Avem convingerea că testamentul a fost semnat când proprietarul nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ce a semnat”, a spus avocatul rudelor, Luigi Fiori.

Inițial, după depunerea contestației rudelor, Tribunalul din Ancona a blocat procedura de acordare a moștenirii – aproximativ 1 milion de euro în numerar și un apartament – deși din acte rezulta că româncele sunt moștenitoare de drept. Însă, după ce la dosar au fost depuse mai multe probe și mărturii, instanța a decis instituirea sechestrului cerut de rude, până la finalizarea cercetărilor.

Gabriele Galeazzi, reprezentantul legal al celor două românce, spune, însă, că testamentul a fost semnat la notar și că există documente care să ateste că bărbatul era lucid în momentul în care a încheiat actul de moștenire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here