România, pe locul 3 în Europa ca număr de infectări cu Covid-19 la suta de mii de locuitori

România a depășit media la numărul de infectări cu Covid-19 la suta de mii de locuitori din Europa, ajungând pe locul trei, după Portugalia și Suedia.

În timp ce, în urmă cu o lună, țările balcanice și cele din estul Europei păreau ferite de un număr mare de cazuri de coronavirus, în ultimele zile situația s-a schimbat dramatic: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

Datele raportate luni, valabile pentru duminică, arată că peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru COVID-19. Datele pentru sâmbătă arătau o rată de infectare de 5%, iar cele de vineri – doar 2,9%.

Pe județe, cele mai multe cazuri noi s-au înregistrat în Argeș, 45 în ultimele 24 de ore. În ultimele săptămâni au fost 224 de cazuri, aproape jumătate din totalul de 510 înregistrate în acest județ de la debutul pandemiei.

Urmează Bucureștiul cu 32 de cazuri noi. În ultimele 14 zile, în Capitală s-au înregistrat 490 de infectări cu noul coronavirus, dintr-un total de 2.740 de cazuri.

În Buzău au fost înregistrate 21 de noi infectări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here