Autoritatea Electorală Permanentă a transmis PSD că are posibilitatea legală să achite împrumuturile făcute de la candidații partidului la alegerile europarlamentare din subvenția pe care o primește lunar de la bugetul de stat, informează Europa Liberă. Printre beneficiari s-ar număra și fosta candidată a României la postul de comisar european, care are de recuperat de la partid 800.000 de lei.

AEP a stabilit, în luna august, prin două decizii să nu ramburseze vreun leu celor din PSD pentru europarlamentare din cauza semnăturilor existente pe cererea făcută. PSD nu a putut demonstra ce calitate avea Mircea Drăghici în partid pentru ca semnătura sa să apară pe cererea de rambursare. Drăghici a fost trezorier al partidului, dar a fost pus sub acuzare de către DNA pentru nereguli în cheltuirea fondurilor pe care PSD le primea ca subvenție.

PSD a trimis săptămâna trecută o solicitare către Autoritatea Electorală Permanentă în care întreabă dacă poate folosi banii din subvenția pe care o încasează pentru a-i rambursa candidaților la europarlamentare. Este vorba de social-democrații care au adus bani de acasă în campanie, dar nu au mai primit rambursarea sumelor cheltuite. În total, PSD a cerut 3.4 milioane de lei. Ulterior, actualul trezorier al PSD, Ștefan Mihu, a mai trimis o scrisoare în care a cerut clarificări suplimentare.

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a răspuns că banii candidaților pot fi declarați de către PSD ca datorie și achitați din banii proveniți din subvenție. ”Doar partidul stabilește pe baza răspunsului de la Autoritatea Electorală Permanentă dacă plătește sau nu aceste sume. Noi nu le putem spune că pot să plătească sau că trebuie să le plătească, ci doar le arătăm temeiul legal în baza cărora aceste operațiuni se pot desfășura”, a declarat Mitulețu-Buică pentru Europa Liberă.

Articolul complet pe romania.europalibera.org.

Sursa foto: Facebook


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here