Rusia, exerciții militare lângă Irlanda. Coveney spune că manevrele „nu sunt binevenit”, dar Irlanda „nu are puterea să împiedice acest lucru”

Foto: Flickr

Rusia va organiza exerciții navale cu muniție adevărată în largul coastei Irlandei luna viitoare, a anunțat Moscova pe fondul creșterii rapide a tensiunilor cu Occidentul, relatează The Daily Mail.

Navele de luptă ruse vor participa la exerciții maritime la aproximativ 150 de mile marine în largul coastei de sud-vest a Irlandei, în „zona economică exclusivă” a țării, dar în afara apelor sale teritoriale.

Ministrul de Externe irlandez Simon Coveney a dezvăluit luni că Rusia a informat Irlanda în legătură cu aceste exerciții, spunând că navele de război „nu sunt binevenite”, dar țara sa „nu are puterea să împiedice acest lucru”.

Conform convențiilor ONU care guvernează oceanele, exercițiile militare sunt permise în zonele economice ale altor state, cu condiția ca navele să nu se rătăcească în apele teritoriale.

Exercițiul va face parte din exercițiile navale rusești mult mai ample, implicând 140 de nave și 10.000 de soldați din toate flotele navale ruse, care vor avea loc în Atlantic, Pacific, Mediterană, Marea Nordului și Marea Ohotsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here