Scandalul din spatele ușilor închise de la CEx al PSD a intrat într-o nouă fază: președintele PSD Olt, Marius Oprescu cere demisia șefului Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, pe care îl acuză că și-a bătut joc de primari.

Președintele executiv PSD Olt, Marius Oprescu, critică lipsa de obiectivitate și transparență a președintelui Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Ion Ghizdeanu, în alegerea și stabilirea investițiilor unităților administrativ teritoriale din județul Olt, prevăzute prin programul național FDI (Fondul de Dezvoltare și Investiții), potrivit unui articol publicat de Realitatea de Olt.

Oprescu spune că Ghizdeanu şi-a bătut joc de primarii judeţului Olt, proiectele finanţate fiind aprobate fără transparenţă şi selectate discreţionar.

Primarii județului nostru și-au pus toată speranța în dezvoltarea localităților lor, prin accesarea acestui program de investiții, iar Ion Ghizdeanu și-a bătut joc de ei, prin lipsa de obiectivitate și transparență demonstrate în selecția discreționară, dedicată și absolut preferențială a proiectelor depuse. Aș vrea să iasă public să anunțe criteriile după care au fost selectate obiectivele de investiții depuse de către reprezentanții primăriilor județului Olt și să explice concret cum poți respinge proiecte vitale pentru olteni”, a declarat Marius Oprescu.

Președintele executiv al PSD Olt îi cere demisia lui Ghizdeanu din funcţia de preşedinte al Comisiei de Prognoză şi lansează acuze către proprietarul unor firme de construcţii din Olt, Mircea Ungureanu, zis „Pisicu’”, şi către un apropiat al acestuia, directorul DSP Olt, Andrei Iordache. Una dintre firmele lui Ungureanu a fost desemnată să execute toate cele opt proiecte finanţate prin FDI, în judeţul Olt.

Considerând că este un afront asupra locuitorilor noștri, care cred în oportunitățile de dezvoltare pe care FDI le-a promis, îi cer demisia din funcția de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză și îi invit pe Ghizdeanu, Andrei Iordache și «Pisicu′» să conducă această campanie electorală cum știu ei mai bine, după metodele lor parafate. Le dau chiar și programul de activități”, a mai declarat Marius Oprescu.

Opt primării din judeţul Olt ar trebui să primească, în perioada imediat următoare, bani din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) pentru finanţarea unor proiecte care prevăd realizarea unor investiţii în infrastructura rutieră şi reţele de gaze naturale.

Proiectele, care au o valoare totală de aproximativ 250 de milioane de lei, au fost deja aprobate pentru finanţare din FDI, localităţile în care urmează a fi realizate investiţiile fiind oraşul Drăgăneşti-Olt şi comunele Cungrea, Vitomireşti, Pleşoiu, Vişina, Teslui, Milcov şi Slătioara.

Vitomireşti este localitatea în care vor fi realizate lucrări cu cea mai mare valoare, respectiv 71.543.746 de lei urmând a fi investiţi în modernizarea infrastructurii rutiere locale. La polul opus este comuna Pleşoiu, unde cu 10.024.770 de lei va fi extinsă reţeaua de gaze naturale în satele Pleşoiu, Doba şi Cocorăşti şi se vor introduce gaze naturale în satele Arceşti, Arceşti Cot, Schitu din Deal şi Schitu din Vale.

În oraşul Drăgăneşti Olt se vor investi 56.424.821 de lei în reabilitare şi modernizare străzi, etapa a doua. În total, sunt 12 străzi, cu o lungime totală de aproximativ zece kilometri, respectiv respectiv Foişor, General Aldea Aurel, Banu Mihai, Livezii, Prunului, Dumbrava, Boianului, Hotarului, Zorilor, Săliştea, Eroilor şi Podgoria.

FDI finanţează şi proiectele de investiţii din comunele Cungrea – betonare drumuri comunale DC 35 Cepeşti – Vlăngăreşti şi DC 25 Ibăneşti – Mieşti (10.109.889 lei), Vişina – înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale (11.561.259 lei), Teslui – modernizare drumuri locale (46.071.865 lei) şi Slătioara – modernizare drumuri comunale (22.830.071 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here