Se rupe frontul anti-justiție: Tăriceanu, atac la „înțepata duduie” Ingrid Mocanu

„Felicitări Moș Tăricene! Ai reușit să ieși din politică fix ca o lichea!”, a scris, zilele trecute, pe Facebook, avocata Ingrid Mocanu, unul dintre cei mai puternici susținători ai politicii anti-justiție dusă timp de trei ani de PSD-ALDE.

Ingrid Mocanu a devenit, ccu timpul, una dintre „starletele” propagandei ruse în România, fiind intens promovată de Sputnik, site-ul în limba română care transmite mesajele Kremlinului.

Tensiunile dintre cei doi au de-a face cu viitorul Secției speciale, menită să consolideze controlul politic total asupra magistraților, situația acestui organism fiind tot mai incertă, pe fondul evoluțiilor politice din ultimele luni. Evoluții soldate cu destrămarea alianței PSD-ALDE, apoi căderea Cabinetului Dăncilă, pierderea la un scor fără precedent a prezidențialelor și, în fine, instalarea unei crize majore în PSD, al cărui președinte, Viorica Dăncilă, a fost forțat să renunțe la funcție.

Postarea integrală a lui Călin Popescu Tăriceanu:

  • Aflu că o duduie înțepată și pe deasupra avocată, care a stat ani de zile mai mult în boxa acuzaților decât în barou, nu mai are loc de mine și îmi pune în cârcă desființarea Secției Speciale. Adică exact cea pentru care m-am luptat din greu, condiționând sprijinul pentru noul guvern de păstrarea ei.
  • Îi spun doar atât înțepatei: dacă oameni ca mine nu s-ar fi luptat ani de-a rândul cu statul paralel, dacă l-am fi lăsat să se desfășoare în voie, azi nu ar mai fi scăpat, poate, fără cei patru ani cu executare din dosarul ANRP. Dacă azi, duduie, ești achitată, liberă, ferice și prestezi în voie pe Facebook, e poate și pentru că oameni ca mine au avut curaj și au denunțat permanent sistemul ticălos din justiție, în care condamnările se făceau pe bază de bilețele de la servicii și pe alte considerente.
  • Nu mă aștept la recunoștință, doar la un pic de bun simț!…

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here