Secretarul pentru Justiție dă undă verde investigării „acuzaţiilor substanţiale de nereguli” lansate de Trump

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a dat undă verde luni deschiderii de anchete privind posibile nereguli în timpul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie despre care Donald Trump dă asigurări că au fost marcate de „fraude”, fără a aduce însă dovezi, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Bill Barr, unul dintre miniştrii cei mai loiali preşedintelui în exerciţiu, a subliniat că această autorizaţie, trimisă procurorilor federali din toată ţara, nu indică faptul că Departamentul Justiţiei are dovezi ale existenţei unor situaţii autentice de fraudă.

”Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri”, a scris el în documentul transmis.

”Astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat”, a adăugat el.

Anchetele privind fraude electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care îşi stabileşte şi controlează propriile reguli electorale.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite nu intervine, de obicei, într-o astfel de situaţie până când numărul de voturi nu este certificat şi numărarea nu este completă.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele obţinute de Joe Biden în mai multe state – în primul rând în Pennsylvania şi Nevada.

1 COMENTARIU

  1. Asa cum deja se exprima si textul pus la dispozitie , presedintele Trump are tot dreptul legal si moral sa conteste , nu alegerile , ci doar posibile fraude daca are cunostiinta de ele la modul concret . Adica , mai pe romaneste – punct ochit punct lovit – daca aceasta minimala conditie nu se indeplineste atunci justitia nu are ce investiga . In acelasi timop investigatia se desfasoara doar daca exista un impact asupra rezultatului alegerilor si nu are legatura cu posibile mici inarvertente ce exista sau pot exista in numararea a milioane si milioane de voturi .Ideea ca Biden sau Democratii sau Republicanii ar frauda alegerile este total gresita . Verdictul final este al statelor ce au facut prin reprezentantii lor si aparatura pusa la dispozitie (ce nu permite fraudarea alegerilor )numaratoarea . Ziarele si media nu au prezentat decit situatia ce le-a fost pusa la dispozitie de statele americane . Anchetele sunt facute si ele de reprezentantii statelor si decizia finala este tot a statelor .Din acest moment , ce ne arata procentele si numarul exact de votanti , coroborat cu imposibilitatea legala a electorilor de as modifica si de a modifica decizia exprimata de cetateni prin vot , face irelevanta orisicare cerere si Biden este deja presedintele recunoscut de mai toata omenirea . Ba mai mult chiar , impotrivirea Rusiei de a se exprima pe aceasta speta face si mai improbabila o noua sustinere cetateneasca fata de actiunile la zi ale presedintelui inca in functie . Biden – IMPACIUITORUL- va reuni natiunea americana .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here