Șeful Căilor Fertate Ucrainene povestește cum funcționează trenurile în război / Cum sunt depozitate cadavrele militarilor ruși, cum a început integrarea cu Europa prin modifcarea ecartamentului

Sursa: BBC

Înainte de război, Ukrzaliznița (Căile Ferate Ucrainene) a fost adesea criticată pentru ineficiență și suspiciuni corupție, dar după 24 februarie totul s -a schimbat, notează MEDUZA. Acum, Ukrzaliznița este un adăpost pentru milioane de refugiați, transportatorul oficialilor deosebit de importanți, oaspeți ai Kievului, dar și cărăușul de mărfuri umanitare și militare. Potrivit sursei citate, chiar propagandiștii ruși vorbesc cu surprindere despre viteza căilor ferate. MEDUZA a discutat cu șeful Ukrzaliznița, Alexander Kamîșin, despre schimbările din companie, după izbucnirea războiului, despre lupta împotriva agenților ruși și cadavrele din vagoanlee de refrigerare.


Principalele declarații ale lui Alexander Kamîșin:

  • (Ce s-a schimbat după invazie?) – Au fost adăugate noi activități. De exemplu, înainte de război, nu ne ocupat cu depozitarea cadavrelor armatei ruse.
  • Acum avem 270 de soldați ruși morți în frigiderele din diferite orașe, unde au avut loc și unde au loc lupte.
  • Rușii se avântă pe câmpul de luptă și în fiecare zi noi ardem 100 de litri de motorină pe vagon pentru a stoca aceste corpuri – pentru a menține temperatura în frigidere.
  • Așteptăm guvernul rus, mamele rusoaice să ia aceste corpuri. Dar până acum nu au existat astfel de solicitări. Poate că din cauza lipsei de informații din Rusia, multe mame nici nu știu că copiii lor au mers să lupte. Suntem gata să oferim bilete gratuite acelor mame rusoaice care vor veni să ridice trupurile copiilor lor. Totul gratis.
  • Am lansat două trenuri pentru răniți civili, împreună cu „Medici fără frontiere”. Într -unul dintre trenuri există un vagon separat, cu generatoare de oxigen, vagoane separate pentru terapie intensivă. Le-am amenajat în întreprinderile noastre, la Ukrzaliznița. „Medicii fără frontiere” ne-au dat specificațiile tehnice, aproape toate echipamentele, iar aceste trenuri funcționează deja.
  • Am lansat un alt tip de activitate, cu organizația World Central Kitchen. Aceasta colectează bani în Occident și îi distribuie restaurantelor ucrainene, care apoi hrănesc, gratuit, oamenii în Ucraina. Au început cu distribuția alimentelor în stațiile noastre, iar acum ajută la distribuirea alimentelor în acele puncte fierbinți, unde încă nu există o infrastructură normală și unde oamenii au nevoie de mese calde.
  • În ceea ce privește fluxul comercial de marfă, inițial volumele noastre au scăzut de cinci ori. Dacă înainte de război încărcam 700.000 de tone de marfă pe zi, în primele zile ale războiului am încărcat 150.000 de tone. Luna martie a fost închisă cu 257.000 de tone de marfă pe zi, aprilie cu 296.000. Pentru mai vor fi peste 300.000. Întoarcem fluxul de marfă și acum mergem la 40% din volumul pre-război.
  • (Ați evaluat pagubele?) – Desigur. Ukrzalizniția este o afacere. Am folosit metode internaționale și am contabilizat zilnic daunele directe, adică distrugerea; daunele indirecte, de exemplu, plăți către familiile lucrătorilor de cale ferată care au murit, o creștere a costurilor de cumpărare a combustibilului și pentru alte consumabile. Și, în sfârșit, am pierdut profiturile. Calculul final va fi posibil atunci când se va încheia războiul. După victorie, intenționăm să solicităm compensații de la Federația Rusă, în instanțele internaționale.
  • (Despre confiscarea a peste 3.000 de vagoane rusești) – Verhovna Rada a adoptat legea privind confiscarea forțată a activelor rusești. Există o procedură în lege și o urmăm. Ukrzalizniția a făcut primul pas, a colectat informații, a făcut listele. Sunt implicate și alte autorități. Respectăm legea. Aceste vagoane vor fi transferate la noi, deoarece suntem operatorul de stat al transportului feroviar.
  • (Câți angajați au fost pierduți?) – Avem 234.000 de oameni. După invazie, aproximativ 7.300 de angajați au plecat la război, au murit 141 de persoane, 197 au fost rănite.
  • Dar avem personal. (…) Suntem companie de stat, avem salarii mici, dar pentru toți angajații noștri, pe care îi tratăm cu mult respect, garantăm loc de muncă și salariu stabil. Stabilitatea, în timpul războiului, este foarte importantă.
  • (De unde vin banii pentru salariile atâtor oameni, dacă fluxul de marfă a scăzut la 40% față de nivelul pre-război?) – Suntem susținuți de stat în detrimentul bugetului, plus că îndeplinim sarcinile date de autorități.
  • De exemplu, evacuăm oamenii. Până azi, am evacuat aproape patru milioane de oameni din centrul, sudul și estul Ucrainei spre vestul țării, iar aproximativ 600.000 de oameni spre țările vecine. Statul plătește pentru această lucrare. Transportăm, gratuit, bunuri umanitare.
  • Am fost inițiatorii reînnoirii activității mai multor fabrici pentru a restabili transportul care se oprise după atacul rusesc. Împreună cu ministrul infrastructurii, Alexander Kubrakov, împreună cu primul vicepremierul Iulia Sviridenko, echipa a mers la întreprinder, au existat cel puțin cinci întâlniri, în regiuni, în această formulă. S-a cerut proprietarilor de companii, șefilor de fabrici, uzinelor metalurgice să reia munca, să înceapă, să trimită mărfuri. Pentru noi toate acestea înseamnă a lucra. Pentru țară, acestea sunt impozite; pentru localnici, sunt salarii, iar pentru calea ferată – mult așteptatele tone de marfă.
  • În cazul fabricilor, a existat o neînțelegere a modului în care poate fi reconstruită logistica și a modului de reluare a muncii. Printre aceste fabrici se numără ArcelorMittal Krivoy ROG, Zaporijstal. Le–am ajutat să reconfigureze logistica materiilor prime, a produselor finite. Drept urmare, am fost chemați la lansarea ambelor combinat. A fost o mare onoare pentru mine și pentru echipă. Ambele combinate lucraseră fără oprire timp de 75 de ani. Ultima dată opriseră fusese în al doilea război mondial. Acum a fost a doua oară. Aproximativ o lună nu au funcționat.
  • (Cât călătorește într-o lună?) – Foarte mult. În cele mai active zile, a fost important pentru mine să fiu acolo unde era „fierbinte”. Ne-am dus acolo, am fost cu echipa. Acest lucru a ajutat foarte mult și am înțeles mai bine situația, iar prezența mea a ajutat probabil echipa. În timpul războiului, am fost de mai bine de 10 ori în Harkov, Dnieper, Odessa, am vizitat de peste cinci ori Kramatorsk, Liman, Slaviansk.
  • Doar prima dată a fost înfricoșător. Când vii la Harkov pentru prima dată, este înfricoșător. Când vii pentru a opta oară, înțelegi deja totul.
  • (Cum e cu corupția?) În tot acest timp, mi-a fost rușine de câțiva dintre angajații noștri. Au fost doi ghizi care au luat bani pentru evacuare peste rând. Au fost doi angajați care au furat combustibil …
  • Dar suntem cea mai mare companie din țară, cel mai mare angajator. Avem 234.000 de oameni. Și pentru zece cazuri atât de rele, avem sute, dacă nu mii de cazuri când oamenii au acționat ca niște eroi. Avem programul intern, „Eroi de fier”, unde celebrăm astfel de cazuri. Vorbim despre oameni care și-au depășit responsabilitățile de muncă. De însoțitori de tren au mers sub atacuri. Când infrastructura a fost restabilită în timp record și sub bombardament. Când au hrănit un număr imens de pasageri cu mâncare pentru pregătită de ei.
  • (Despre depistarea trădătorilor) – Aceasta este activitatea noastră comună cu [forțele de ordine]. În cadrul companiei, efectuăm în mod regulat procedura de inspecție, transferăm suspecții către autoritățile de investigare și ceva se confirmă din acest lucru. În acest caz, oamenii transmit informații inamicului. Da, îmi pare rău că există astfel de oameni, dar, repet, acestea sunt de ordinul unităților, raportat la 234.000 de angajați.
  • (Se face evacuare acum?) Se termină. Astăzi avem un tren de evacuare din regiunea Pokrovsk Donețk, la Lviv. Astăzi, aub ajuns 440 de persoane, ieri 400. Au fost zile în care erau doar 39 de persoane. Acum e o nouă creștere, deoarece există ostilități intense în Donbas. În plus, dacă observăm o nevoie, suntem pregătiți să desemnăm instantaneu trenuri de evacuare. Am devenit foarte flexibili.
  • (Ce transportă?) – Astăzi ne concentrăm mai mult pe vagoane de marfă. Peste 5.000 de vagoane de marfă cu bunuri umanitare au călătorit deja de la vest la est. Jumătate cu alimente, restul cu medicamente, haine, mâncare pentru bebeluși, produse de igienă.
  • Am organizat furnizarea unui număr mare de jucării în stații și le-am spus copiilor să ia jucării cu ei. Pentru un copil care părăsește casa, ocazia de a lua o jucărie cu el … aceasta este o parte din căldura pe care o oferim pasagerilor.
  • Avem un program „Diplomație de fier”, pentru politicieni străini, vedete și oameni de afaceri. Am dus în siguranță mulți asemena oameni, la Kiev, și i-am luat de la Kiev. Secretarul american de stat, Anthony Blinken, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, premierul canadian, Justin Trudeau, președinții și premierii multor altor țări: Polonia, Lituania, Republica Cehă, Spania … O mulțime de politicieni. Dintre vedete, de exemplu, Bono, de la U2.
  • Ei merg în vagoane bune obișnuite, nu am făcut nimic special pentru ei. Acești oameni merg în timpul războiului până la Kiev pentru a-și arăta sprijinul în Ucraina. În ceea ce privește siguranța, nu voi dezvălui secrete. Pentru noi, siguranța pasagerilor este în pe primul plan.
  • (Transportă Ukrzalizniția arme de proveniență străină, pe front?) – Nu pot spune nimic despre asta.
  • Transportăm 30.000 de pasageri pe zi. Ducem ajutor umanitar. Acesta este principalul lucru pentru mine, ne concentrăm pe acest lucru. Transportul de marfă este economia țării.
  • Stațiile și trenurile de pasageri sunt (bombardate) în mod constant. Avem angajați care au murit. Cred că e în afara oricăror reguli și legi de război faptul de a ataca trenurile de pasageri, stațiile.
  • Luăm toate măsurile pentru a reduce numărul de victime. Nu voi dezvălui detalii, dar în numele siguranței pasagerilor, sacrificăm viteza, confortul.
  • De exemplu, în timpul evacuării, de dragul siguranței, trenul a fost încetinit, astfel încât, în cazul unui sabotaj, mai puțini oameni să fie răniți. Am avut un caz când au cedat șinele sub tren, dar a, avu zero victime. Am sacrificat confortul pentru a duce oamenii. Lăsăm oamenii să intre în trenuri de evacuare fără bilete, permitem accesul a de două până la trei ori mai mulți pasageri decât de obicei.
  • Trupele rusești distrug în mod intenționat infrastructura feroviară pentru a opri calea ferată. Dar reparăm și continuăm să lucrăm, continuăm să lucrăm după grafic. Și vom face acest lucru pe mai departe.
  • (Problema ecartamentului) – Istoric, am fost în Uniunea Sovietică, unde lățimea era de 1520 de milimetri. Dar acest război a arătat unde sunt frații noștri și încotro trebuie să ne mișcăm. În Europa, lățimea piesei este de 1435 milimetri. Prin urmare, ne dezvoltăm drumul pe o cale ferată îngustă, ceea ce ne va permite să ne integrăm mai repede în Europa. Întindem o cale îngustă de la graniță, o vom dezvolta mai departe. Cu Rusia, nimic altceva nu ne unește.
  • (Despre porturile ucrainene blocate acum blocate cu milioane de tone de marfă în ele) – Suntem gata să luăm aceste mărfuri. Le-am livrat cumva în port, ceea ce înseamnă că le putem și scoate. Problema este că acest volum ar trebui să meargă mai departe spre porturile europene și acestea nu sunt pregătite să accepte astfel de volume. A doua poveste este că aceste mărfuri avansează încet și greu pe teritoriul țărilor europene.
  • Dar Europa a fost întotdeauna destul de eficientă. Dacă există 100 de tone de marfă, atunci terminalele sunt proiectate pentru 100 de tone de marfă. Și când apar noi volume de marfă, terminalele nu sunt pregătite pentru acest lucru. Avem zeci de milioane de tone de marfă. Și spunem Europei: venim la tine cu o afacere nouă, ne dezvoltăm infrastructura și vom merge la tine. Și chiar și atunci când porturile vor fi deblocate și, cu siguranță, vor fi deblocate, vom rămâne cu tine în unele volume. Europa este foarte fericită de aceste noi volume de marfă, pentru că poate câștiga de pe urma acestor noi volume. Nu se pot găsi atât de multe bunuri noi nicăieri. Prin urmare, țările europene lucrează deja pentru a-și extinde infrastructura.

Modul brutal în care își tratează armata rusă militarii trimiși în Ucraina și pe rudele lor: E haos. Nu ne-am mai confruntat niciodată cu așa ceva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here