Senator PNL: Una dintre marile ticăloşii post-decembriste a fost aceea că am permis ca Bucureştiul să împartă fondurile pe criterii politice, majoritatea administraţiilor centrale lăsând Moldova ultima

Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că Iaşiului i-a lipsit de-a lungul timpului unitatea politică pentru a susţine la Bucureşti interesele judeţului, el afirmând că administraţiile centrale au lăsat Moldova ultima atunci când au împărţit fondurile.

Una dintre marile ticăloşii post-decembriste a fost aceea că am permis ca Bucureştiul să împartă fondurile pe criterii politice, majoritatea administraţiilor centrale lăsând Moldova ultima. Moldova a fost pedepsită să rămână în urmă, iar la nivel local şi regional ne-a lipsit unitatea politică pentru a avansa cauza noastră acolo unde se împart banii„, a afirmat miercuri într-un comunicat de presă senatorul Luiviu Brătescu.

El consideră că este necesară nu doar o regionalizare „adevărată”, care să  reaşeze pe criterii juste împărţirea resurselor bugetare, ci şi o presiune din partea politicienilor din regiune.

Avem nevoie de un moment zero în care noi politicienii, indiferent de partidele politice pe care le reprezentăm, să lăsăm gâlceava şi să ne preocupăm strict să punem presiune la Bucureşti pentru ca Moldova şi Iaşul să primească ceea ce i se cuvine! (…) Vremea discursurilor care cosmetizează realitatea, care încearcă să găsească un dram de bine într-o mare de nedreptate, a trecut! Nici nu le crede nimeni şi nici nu au făcut niciodată cinste nimănui! Până la războiul din Ucraina, care să afecteze regiunea noastră, noi am purtat în interiorul aceloraşi graniţe un război noi între noi, ale cărui efecte s-au dovedit a fi devastatoare. Destul!„, a declarat liberalul Liviu Brătescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here