SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
  • Un domeniu de e-mail care nu este vizibil publicului — LLCInvest.ru — i-a ajutat pe reporteri OCCRP și Meduza să descopere un grup de companii interconectate, legate de Banca Rusia, care dețin palate, stațiuni, iahturi, avioane și conturi bancare pline de numerar. (AICI)

  • Părinții recruților care au supraviețuit pe crucișătorul Moskva, scufundat în aprilie, au cerut autorităților ruse să nu le mai fie trimiși fiii în zona de luptă, scrie Novaia Gazeta. Europa. (AICI)

  • De la începutul războiului, autoritățile europene au reușit să aresteze 16 iahturi care sunt asociate cu persoane apropiate de Kremlin, scrie Novaia Gazeta. Europa. Publicația mai precizează că a analizat aproape 5 milioane de kilometri parcurși de către 27 de oligarhi și oficiali ruși în ultimii 14 ani și a aflat cum au fugit de sancțiuni, unde le plăcea să-și petreacă timpul, înainte de război, și de unde provin „petele albe” din rutele superyacht-urilor. (AICI)

  • Corespondentul special Meduza, Andrei Per’v, a aflat că primarul Moscovei, Serghei Sobianin, s-a „îngropat în mod deliberat în muncă, în oraș” și încearcă să se distanțeze de operațiunile militare. (AICI)

  • Agricultorii ruși s-au confruntat cu o penurie de piese de schimb pentru utilajele de proveniență străină, a căror pondere în flotă ajunge la 30-40%, notează Kommersant. Sancțiunile UE interzic în mod expres importul unor componente, în timp ce formularea vagă a restricțiilor creează riscuri pentru altele. (AICI)

  • În condițiile transformării pe scară largă a pieței rusești a băuturilor carbogazoase, după reducerea prezenței Coca-Cola și PepsiCo în Rusia, producătorii se confruntă cu o penurie de dioxid de carbon, scrie Kommersant.(AICI)

  • O serie de regiuni rusești trimit profesori să lucreze în școlile din Donbas, scrie Kommersant, potrivit căruia se formează astfel de delegații de profesori în Buriația și regiunea Novosibirsk. Pe lângă profesori, în aceste teritorii pot merge medici și constructorii.(AICI)

  • Potrivit Kommersant, chiar dacă UE nu a impus sancțiuni împotriva aluminiului rusesc sau a celui mai mare producător, Rusal, exporturile sunt totuși complicate de probleme logistice. Analiștii se așteaptă ca volatilitatea prețurilor, pe această piață, să continue în lunile care vin.(AICI)

  • Pe fondul penuriei de ambalaje pentru alimente, producătorii de sucuri cer guvernului să mărească limitele dimensiunii la recipientele pentru băuturi, pentru copii mici, de la 0,2 litri la 0,5 litri, notează Kommersant. (AICI)

  • În Rusia, căutările pe internet, după produse piratate Microsoft, inclusiv sistemul de operare Windows, au crescut vertiginos după ce compania americană a oprit vânzările, din cauza invadării Ucrainei de către Moscova, scrie Kommersant, preluat și de The Moscow Times. (AICI)

MEDUZA | Grăniceri ruși, atacați în regiunea Belgorod. Un mort și trei răniți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here