SINTEZĂ | Ultimele vești din Rusia

Sursa: Pixabay
  • Atacul terorist de luna trecută asupra sălii de concerte Crocus din Moscova și reținerea ulterioară a unei duzini de cetățeni din Tadjikistan a fost o veste proastă pentru imigranții din Asia Centrală care trăiesc în Rusia și care erau deja supuși discriminării și hărțuirii de rutină din partea poliției, scrie Novaia Gazeta Europa. (AICI)

  • Propagandista Margarita Simonian a susținut public acțiunile ofițerului de securitate care i-a tăiat urechea unuia dintre teroriștii reținuți în urma atacului terorist de la Crocus. „Aceasta nu este Norvegia”, a justificat ea metodele violente de Ev Mediu. Adevărul este că, pe an ce trece, Rusia este tot mai departe de Norvegia și tot mai aproape, ca metode și ideologie, de organizațiile teroriste fundamentaliste. Nu este de mirare faptul că Moscova a stabilit cele mai calde relații cu multe dintre ele. Acest material ajută la a înțelege care teroriști sunt prieteni ai Kremlinului și care îi sunt inamici, notează The Insider. (AICI)

  • Producătorul rachetei germane TAURUS a oprit producția din lipsă de comenzi. Între timp, cancelarul Olaf Scholz rămâne ferm în refuzul său de a furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune, pe care Volodimir Zelenski le-a cerut cu insistență de mai bine de un an. Pentru Kiev, capacitatea de a lovi ținte operaționale și strategice adânc în teritoriul inamic – adică în interiorul Rusiei însăși – nu este un moft, ci o necesitate crucială, argumentează analistul independent Colby Badhwar. Președintele Zelenski are dreptate: Ucraina nu va reuși să-și elibereze teritoriile fără să primească rachete cu rază lungă de acțiune, notează The Insider. (AICI)

  • În timp ce rușii obișnuiți se zbat ca să obțină vize sau permise de ședere în Europa, prosperii manageri de top din întreprinderile de stat rusești continuă să facă rost cu ușurință de pașapoarte malteze, obținând astfel cetățenia Uniunii Europene. Printre acești noi europeni se numără oameni de afaceri ruși de seamă, mulți dintre ei implicați în livrări pentru armaa rusă și care îl susțin vocal pe Vladimir Putin. Acest grup privilegiat poate acum să ocolească restricțiile impuse cetățenilor ruși obișnuiți care doresc să intre în UE, notează The Insider. (AICI)

  • Războiul în imagini – Zilele 778 și 779. (AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here