Situație critică în estul României: numărul persoanelor infectate s-a triplat în 24 de ore într-un mare oraș

Foto: INQUAM/Attila Szabo

Spitalele din Galați care au secții pentru pacienți COVID nu mai au locuri, iar bolnavii sunt nevoiți să aștepte pentru a fi internați. În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor infectate s-a triplat în comparație cu ziua precedentă și trei pacienți au murit la spital în așteptarea unui pat liber, potrivit Mediafax.

Trei pacienți care așteptau să se elibereze un pat la secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Galați au murit în spațiile amenajate de administrația unității medicale.

Ieri seară, la ora 20.00, am avut 64 de cazuri confirmate în sectorul izolator din cadrul UPU. Au fost anunțate toate autoritățile DSP, CNCCI, Prefectura, ISU, ulterior fiind transferați 10 pacienți la CFR, 5 la Boli Infecțioase și 5 pacienți fiind internați la Spitalul Județean la Secția COVID (…) Sunt pacienți care s-au prezent în stare critică în Serviciul de Urgență. Au beneficiat de tot tratamentul, inclusiv intubare, ventilare mecanică, dar din păcate evoluția lor a fost fatală. Avem trei decese înregistrate cursul zilei de ieri. Decesele au fost în zona de izolator. S-a contactat CNCCI, s-au contactat toate instituțiile pentru a putea transfera în alte locuri, inclusiv în secția noastră ATI, dar din păcate avem lipsă de locuri”, a declarat Violeta Sapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Autoritățile locale spun că numărul gălățenilor infectați s-a triplat în doar 24 de ore.

Cadrele medicale nu mai fac față numărului mare de pacienți

Angajații spitalelor gălățene nu mai fac față numărului mare de pacienți.

Personalul este foarte puțin, obosit și de aceea apar sincope la camera de gardă. Nu s-ar fi ajuns aici dacă lumea s-ar fi vaccinat. Se moare și cei care au murit ar fi avut o șansă la viață dacă s-ar fi vaccinat”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

466 de persoane au fost testate pozitiv la Galați în ultimele 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here