Mesajele identice transmise de Sputnik.md și de trustul de presă Intact nu sunt deloc întâmplătoare. Astfel, soția lui Dragoș Dumitriu – șefului secției românești a sputnik.md, Roberta Dumitriu, este angajata trustului Intact, patronat de mogulul de presă Voiculescu, dezvăluie în exclusivitate Podul.ro.

Este de notorietate că, de cele mai multe ori, există o conivență evidentă între mesajele emise de propagandiștii putiniști care coordonează fake news-urile așa-zisei secții românești a Sputnik.md și manipulările propagate de Antena 3, post patronat de fostul turnător Dan ”Felix” Voiculescu, scrie sursa citată. De remarcat că această conivență otrăvitoare nu este nici pe departe ceva recent, de ieri, de azi, ci reprezintă o dominantă a ultimilor ani.

Spre exemplu, excesul de zel săvârșit de jandarmi în 10 august a fost prezentat în mod identic de Sputnik.md și de Antena 3: ambele platforme insistând, la diferență de doar câteva minute, pe ideea că în Piața Victoriei ar fi avut loc ”o tentativă de lovitură de stat”, ignorând cu desăvârșire miile de protestatari pașnici gazați, loviți sau călcați în picioare de jandarmi.

În frunte cu Mihai Gâdea, Mircea Badea și Mugur Ciuvică, anteniștii lui Voiculescu au înjurat și au insultat protestatarii anti-PSD, în același registru ca propagandistul Dragoș Dumitriu, șeful ”secției românești” a Sputnik.md, care a găsit de cuviință să acuze sutele de mii de români care au protestat în Piața Victoriei și în marile orașe că ar fi fost ”plătiți”, ”sorosiști”, ”bețivi”, ”drogați” ș.a.m.d.. A se remarca faptul că până și invective uzitate sunt aceleași de ambele trusturi de presă, mai scrie Podul.ro.

De asemenea, atât Antena 3 cât și Sputnik.md pedalează pe ideea că România ar fi ”o colonie” a Occidentului și a SUA, dar și o marionetă păpușată de așa-zisul ”stat paralel”, vechea obsesie a penalilor din PSD și alte partide. Să nu uităm nici faptul că Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Bogdan Chirieac, Ingrid Mocanu, Liviu Pleșoianu ș.a.m.d. sunt veritabile vedete Sputnik.md, declarațiile și acțiunile acestora fiind preluate pe larg de propaganda putinistă, de cele mai multe ori chiar sub iscălitura lui Dragoș Dumitriu, probabil cel mai zelos propagandist putinist vorbitor de limba română, mai notează sursa amintită.

Având în vedere toate cele de mai sus, Podul.ro anunță și că soția șefului ”secției românești” a Sputnik.md, Dragoș Dumitriu – am numit-o pe Roberta Dumitriu – lucrează de ani de zile în trustul Intact, patronat de Dan ”Felix” Voiculescu, în prezent fiind producătoare la Radio ZU (și colegă cu Mircea Badea), după ce în trecut a fost angajată, tot ca producătoare, la Antena 1 și Antena Stars.

Sursa foto: Podul.ro

*De la Vadim la turnătorul Voiculescu

Pentru neofiți amintim că, după ce a slujit cu obediență, ani de zile, la curtea extremistului comunistoid Vadim Tudor, Dragoș Dumitriu a părăsit PRM, în 2007, pe când era deputat, și s-a înrolat în PC-ul coordonat de Dan Voiculescu. Dumitriu și-a refăcut apariția în mediile PRM-iste și s-a ocupat, laolaltă cu Lidia Tudor, de portalul putinisto-dughinist romaniamare.info, unde a publicat două interviuri-fluviu cu ambasadorul Federației Ruse, Valeri Kuzmin.

Textul integral al articolului poate fi citit aici.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here