STUDIU. 99% dintre cei care au decedat în Italia aveau alte boli. Care este vârsta medie a victimelor

Mai mult de 99% dintre cei care au decedat din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli, potrivit unui studiu efectuat de Autoritatea naţională de Sănătate din Italia, scrie Bloomberg, potrivit News.ro.

După ce decesele cauzate de virus au ajuns la peste 2.500, cu o creştere de 150% în ultima săptămână, autorităţile din domeniul sănătăţii au încercat prin date să ofere indicii care să ajute la combaterea răspândirii bolii.  

Guvernul premierului italian Giuseppe Conte evaluează dacă să extindă carantina la nivel naţional şi după 1 aprilie, scria miercuri La Stampa.

Italia a înregistrat mai mult de 31.500 de cazuri confirmate de Covid-19.  

Rata de deces din Italia, mai mare decât în alte țări

Noul studiu ar putea răspunde la întrebarea de ce rata de deces din Italia, la aproximativ 8% din totalul persoanelor infectate, este mai mare decât în ​​alte ţări.

Institutul, cu sediul la Roma, a examinat documentele medicale a 18% dintre persoanele care au murit, stabilind că doar trei victime, adică 0,8% din total, nu aveau şi alte patologii. Aproape jumătate dintre victime sufereau de cel puţin trei alte boli şi aproximativ un sfert dintre aceştia erau diagnosticaţi cu una sau două maladii. 

Mai mult de 75% aveau tensiune arterială crescută, aproape 35% – diabet şi o treime suferea de boli de inimă. 

100.000 de italieni au contractat virusul

Vârsta medie a celor care au murit din cauza coronavirusului este 79 de ani. La 17 martie, 17 persoane cu vârsta sub 50 de ani au decedat din cauza Covid-19. Toate victimele din Italia cu vârsta sub 40 de ani erau bărbaţi şi aveau deja serioase probleme medicale

Printre patologiile cele mai frecvente ale pacienţilor decedaţi se numără hipertensiunea arterială, diabetul şi cardiopatia ischemică. Potrivit Institutul superior de sănătate (ISS), 48,5% dintre decedaţi sufereau de trei sau mai multe dintre aceste patologii, iar 25,6% de două patologii, transmite Agerpres.

Numai 0,8%, adică trei în total, nu aveau nicio patologie preexistentă.

Conform ISS, intervalul mediu între apariția primelor simptome şi deces a fost de opt zile, iar simptomele cele mai frecvente au fost febră (în 77% dintre cazuri), respirație îngreunată (74%), tuse (42%).

În timp ce datele publicate marţi indică o încetinire a creşterii cazurilor cu 12,6%, un alt studiu arată că Italia ar putea să subestimeze numărul real de cazuri prin testarea numai a pacienţilor care prezintă simptome.

Potrivit GIMBE Foundation, aproape 100.000 de italieni au contractat virusul, a relatat cotidianul Il Sole 24 Ore. Acest fapt ar readuce rata de deces a ţării mai aproape de media globală de aproximativ 2%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here