SUA | Covid-19 a ucis mai mulţi oameni decât gripa spaniolă şi a devenit cea mai gravă pandemie

Epidemia covid-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă, în 1918-1919, arată date publicate de către Universitatea Johns Hopkins, de referinţă în domeniu, relatează AFP, preluată de News.ro.

Peste 675.700 de persoane contaminate cu noul coronavirus au murit în Statele Unite, potrivit unui ultim bilanţ întocmit luni după-amiaza (ora locală) de către universitate.

Potrivit unor istorici de la Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), principala agenţie sanitară din Statele Unite, gripa spaniolă a ucis cel puţin 50 de milioane de oameni în lume – dintre care 675.000 în Statele Unite.

Gripa spaniolă şi-a pierdut, astfel, luni, titlul de cea mai gravă pandemie din istoria recentă a Statelor Unite.

Însă, spre deosebire de covid-19, această pandemie a fost extrem de sângeroasă în rândul categoriilor de vârstă care se presupune că sunt cele mai sănătoase – inclusiv copii în vârstă de până la cinci ani şi persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani.

Este de asemenea de notat că, în urmă cu aproape un secol, populaţia americană reprezenta doar o treime din populaţia americană din prezent.

Arafat: Situaţia este îngrijorătoare. Vaccinarea nu e aşa de rea / Problema copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here