Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a salutat învestirea noului Guvern Orban și l-a lăudat pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, care în calitate de președinte al Camerei Deutaților a gestionat prompt învestirea noului cabinet, iar partidul său a votat masiv guvernul liberal.

„În numele președintelui Trump doresc să exprim aprecierea mea profundă pentru faptul că românii s-au unit în acest moment de criză pentru a răspunde la o problema de magnitudine globală.

Membrii diferitelor partide politice, în special președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care au acționat rapid pentru confirmarea și depunerea jurământului de către guvern, trebuie lăudați pentru faptul că au pus siguranța României și a poporului său mai presus de apartenența politică. Ei au dat un exemplu de leadership în circumstanțe exigente.

Este nevoie de măsuri rapide și drastice, aplicate de un guvern stabil și concentrat asupra problemei, pentru a opri răspândirea bolii COVID-19. Sunt în joc sănătatea, siguranța și bunăstarea poporului român și a lumii.

Președintele Iohannis și prim-ministrul Orban trebuie de asemenea lăudați pentru conducerea și implementarea promptă de măsuri extraordinare menite să protejeze viețile și bunăstarea oamenilor.

Poporul american este unit cu poporul român și alături de acesta în eforturile noastre de a lupta împreună pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua să lucrăm împreună pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societățile noastre, pe cei bătrâni și pe cei bolnavi, pentru a nu ceda în fața acestui flagel.

România a demonstrat încă o dată că este pregătită pentru măreție. Liderii săi s-au ridicat la înălțimea provocării acestei noi crize și au pus România și românii pe primul plan. Acest lucru exemplifică integritatea și hotărârea care au transformat România într-o parte crucială a comunității economice, sociale și politice a Europei.

Românii nu au prieten mai bun decât Statele Unite ale Americii, care vor sprijini România la fiecare pas. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe români și să-i țină în siguranță și sănătoși!„, transmite Adrian Zuckerman într-o declarație de presă.

Guvernul Ludovic Orban a fost votat sâmbătă, într-o ședința specială în care aleșii au purtat măști, mănuși și drumul spre urne le-a fost marcat cu dezinfectant. Executivul a primit învestitură datorită voturilor PSD, aceleași care, pe 5 februarie, au fost decisive în demiterea aceleiași formule guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here