SUA | Statul Louisiana a impus afișarea celor ”Zece Porunci” în şcoli

Sursa foto: Wikipedia

Louisiana a impus miercuri afişarea celor „Zece Porunci” în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite, o premieră care relansează dezbaterea despre separarea bisericii de stat, notează AFP, citată de Agerpres.

Guvernatorul republican al Louisianei, Jeff Landry (foto centru), a promulgat un proiect de lege care prevede această afişare în toate şcolile publice – de la grădiniţă la universităţi -, finanţate de stat, începând cu anul viitor.

„Pentru că, dacă vrem să respectăm statul de drept, atunci trebuie să plecăm de la legea iniţială, cea a lui Moise”, a spus el în timpul unei ceremonii de semnare.

Legea prevede ca cele „Zece Porunci” să fie afişate pe postere sau într-un „cadru suficient de larg şi cu un font adaptat pentru a fi lizibil”.

Marea organizaţie americană pentru apărarea libertăţilor, ACLU, a indicat imediat că va duce problema în instanţă.

„Legea încalcă separarea dintre biserică şi stat şi este în mod clar neconstituţională”, a spus ea într-un comunicat.

Primul amendament al Constituţiei Statelor Unite interzice stabilirea unei religii naţionale sau preferinţa unei religii faţă de alta.

Alte state conservatoare din „Centura biblică” din sudul Statelor Unite au încercat să adopte măsuri similare, dar este prima dată când un stat a înscris acest lucru în lege.

O rusoică-americancă, judecată în Rusia cu privire la „înaltă trădare”. Este acuzată că a dat bani unei grupări care susţine Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here