Sute de taximetriști au ieșit în stradă și protestează în mai multe orașe din țară. Care sunt revendicările acestora

Sute de taximetrişti au renunţat la curse, marţi, şi au pornit în coloană pe străzile marilor oraşe, pentru a cere abrogarea unei Ordonanţe de Urgenţă din anul 2019, care reglementează transportul alternativ de persoane. Şoferii de taxi reclamă că maşinile companiilor de ride sharing le fac concurenţă neloială, anunță News.ro.

– La Ploieşti, peste 100 de taximetre au participat la protest. Manifestaţia a fost autorizată de către municipalitate, numărul participanţilor depăşindu-l pe cel estimat iniţial.
Taximetriştii s-au întâlnit la Sala Sporturilor Olimpia, de unde au pornit în coloană pe un traseu stabilit şi autorizat de municipalitate. Mitingul s-a terminat cu o oprire la sediul Autorităţii Rutiere Române din Ploieşti.
– Peste 100 de taximetrişti au participat la protestul de la Timişoara Şoferii de taxi s-au adunat în zona Stadionului ”Dan Păltimişanu”, apoi au pornit pe mai multe străzi din oraş.
Protestatarii spun că şoferii care practică transportul alternativ le fac concurenţă neloială, nu plătesc taxe şi practică tarife mult mai mici. Acest lucru, spun ei, conduce la intrarea în colaps a activităţii de taximetrie şi la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă la nivelul întregii ţări.

„Este singura meserie din ţară cu dublă reglementare, deşi avem legea 38/2003 (lege specială) a mai fost dată OUG 49/2019 care reglementează transportul alternativ de persoane care desfăşoară transport persoane în regim de taxi conform deciziei Curţii Europene de Justiţie din 2019) – 5 ani (2014 – 2019) au funcţionat ilegal neplătind taxe şi impozite de miliarde de euro la statul Român”, se arată într-un comunicat transmis de către Asociaţia Banat Taxi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here