Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a reacționat miercuri seara la declarațiile făcute de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge în Parlament cu remanierea guvernului, dar care în același timp i-a atacat pe fostul partener de guvernare și pe președintele Klaus Iohannis, pe care i-a comparat spunând  că sunt „domni cu pretenții de bărbați de stat”. 

Dragă Viorica, ți-am oferit repetat sprijinul meu pentru a merge în Parlament ca să facem un Guvern mai bun. L-ai refuzat. Vei veni acum în Parlament trimisă de dl Iohannis. Fără mine…”, spune Călin Popescu Tăriceanu într-o scurtă postare pe Facebook. 

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidențiale. Liderul ALDE declara, luni, că odată cu ieșirea de la guvernare, partidul său se va comporta ca un partid de opoziție și va vota moțiunea de cenzură.  „Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziţie votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar, dacă aveaţi cele mai mici îndoieli”, a spus liderul ALDE.

Reacția de miercuri a liderului ALDE vine după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că președintele Klaus Iohannis are un comportament la fel de imatur și egoist precum Călin Popescu Tăriceanu, unul blocând numirea miniștrilor, iar celălalt abandonând guvernarea. „Domnul Iohannis a înlocuit funcția de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj. Președintele nu a înțeles câtă nevoie România are nevoie de stabailitate. E un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al lui Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor”, a afirmat șefa Executivului, într-o declarație de presă susținută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul l-a făcut laș pe Călin Popescu Tăriceanu pentru faptul că ALDE a decis ieșirea de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here