Tătaru: O pandemie durează 1,5-2 ani şi are 3-4 valuri. Cu o imunizare de 50-60%, putem spera la un val uşor

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru afirmă că portul măştii de protecţie este necesar în continuare, în unele zone, întrucât şi anul trecut a existat o perioadă de relaxare, dar a venit valul doi al pandemiei, transmite News.ro.

”O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri”, a explicat Tătaru, precizând că, la o rată mare de vaccinare, putem spera într-un ”val uşor”.

Nelu Tătaru a fost îântrebat, marţi, cât de necesar mai este purtatul măştii şi a afirmat: ”Până nu avem o imunizare de 60-70% încă există un pericol şi odată cu relaxările… Să ne aducem aminte că şi anul trecut pe 15 mai am avut o perioadă de relaxare şi a venit un val doi. Am deschis şcolile la 15 septembrie şi am fost nevoiţi să le închjidem la 1 octombrie”.  Ministrul a precizat că autorităţle s-au adaptat situaţiei actuale, dar ”asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat”.  ”O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri. Valurile depind de colaborarea noastră. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor”, a mai afirmat Tătaru. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here