Candidatul PMP la Președinție, Theodor Paleologu, a declarat, la Bacău, că este „atlantist convins”, iar NATO, Statele Unite și Marea Britanie sunt parteneri foarte importanți pentru securitatea României. Paleologu a declarat că își dorește relații foarte bune și cu Federația Rusă și ca președintele Putin să fie „mai prietenos” cu România, dar că între o mare putere precum e Rusia si o țară medie cum e România muzica o face marea putere.

Sunt atlantist convins, consider că NATO este principalul furnizor de securitate pentru România, Statele Unite, Marea Britanie este un partener foarte important pentru securitatea României și consider că în cadrul Uniunii Europene trebuie să ne axăm mai cu seamă pe cooperarea în domeniul industriei de armament”, a declarat Paleologu.

Candidatul PMP a precizat că își dorește relații bune și cu Federația Rusă.

Între o mare putere precum e Rusia si o țară medie cum e România muzica o face marea putere. Îmi doresc ca președintele Putin să fie mai prietenos față de România. Îmi doresc relații bune cu Federația Rusă. Avem nevoie de un climat de încredere la Marea Neagră, dar asta ține foarte mult de președintele Putin”, a afirmat Paleologu.

Theodor Paleologu l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru slabele rezultate în politica externă: „În afară de poze cu şefii de guverne şi de state, nu a făcut nimic semnificativ în politica externă”.

Candidatul PMP a subliniat că „Iohannis nu a facut decât să continue o linie proamericană şi una proeuropeană care e, evident, politica cea mai rezonabilă pentru România”.

În acelasi timp, Paleologu a amintit că „ţara noastră nu are încă ambasadori în ţări foarte importante, ceea ce e inadmisibil”.

România trebuie să se implice în actuala criză europeană, să aibă un cuvânt de spus în traficul de persoane din Africa de Nord, la securizarea frontierelor externe, la necesitatea unei politici fiscale sau la o politică externă unică pentru Uniunea Europeană”, a mai susținut Theodor Paleologu.

Sursa: G4Media

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here