„Trântori și cameleoni vicleni”. Românii, jigniți într-un „poem satiric” care circulă în Parlamentul Rep. Moldova. PSRM ar fi „autorul”

Foto: InfoPrut

Un volum propagandistic anti-românesc și anti-unionist circulă în Parlamentul Republicii Moldova, spune deputatul Octavian Țîcu, potrivit InfoPrut.

Este vorba despre un lung „poem satiric” care aduce jigniri statului român și cetățenilor României. Cartea este distribuită în Parlament de „angajaţii fracţiunii PSRM”, atrage atenția Octavian Țîcu, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale.

În acest context, deputatul solicită autorităților de la București retragerea cetăţeniei române socialiştilor din Legislativul de la Chișinău.

Foto: InfoPrut

Foto: InfoPrut
Foto: InfoPrut

Prin intermendiul angajaților fracțiunii PSRM în Parlamentul R. Moldova se distribuie o cărțulie profund antiromânească şi antiunionistă. Eu înțeleg resentimentele pe care le are PSRM față de România, dar dacă urâți atât de mult România nu-l mai trimiteți pe Vaniușa Ceban  (n.red: Ion Ceban, primar de Chișinău) cu cerșitul pe la București și în alte părți. Citez doar câteva din jignirile care se aduc statului român, identității românești, și mie ca cetățean al României prin cuvintele de genul „haimanale, lingăi, debil la trup, mereu cu monştrii în cârdăşie, cu Ianke şi cu NATO, călăi, fraţi ocupanţi mai răi ca lupii, farisei mincinoşi, iude, bestii care urlă, căruţaşi românoizi sătui şi băuţi, tâlhari buni de gură, trântori vicleni, românoizi bandiţi la guvernare. Tot aici mai sunt și diferite poze în care se arată că statul român este cel care a instigat protestul din 7 aprilie 2009”, a declarat Octavian Ţîcu în plenul Parlamentului de la Chișinău.

De asemenea, Octavian Țîcu a solicitat conducerii şi secretariatului Legislativului să pornească o anchetă internă cu privire la distribuirea acestor pliante în Parlamentul Republicii Moldova şi, cl mai probabil, și alt în instituţii de stat, prin care să stabilească persoanele responsabile de distribuirea acestor pliante.

Volumul este semnat de un anume Gherasim Ghidiril, despre care Țîcu susține că este colonel în rezervă de securitate a statului, însă consideră că numele de pe copertă este, de fapt, un pseudonim şi că adevăratul autor ar fi protejat de socialişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here