Tudorel Toader se implică în campania electorală de partea PSD, folosind imaginea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Studenții reacționează dur

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Tudorel Toader se folosește de imaginea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru campania electorală a PSD, acuză Liga Studenților din universitate. Astfel, studenții îl acuză pe rectorul Tudorel Toader că se implică în susținerea candidaților PSD la Primăria Municipiului Botosani și la Consiliul Județean Botosani folosindu-se de imaginea instituției de învățământ.


Candidatul PSD la Primăria Botosaniului, Cosmin Andrei, viceprimar al orașului, a anunțat că, mulțumită discuțiilor purtate de parlamentarii PSD cu Tudorel Toader, la Botoșani se va înființa o „extensiune” a universității.

„Pot să anunț cu bucurie că a mai fost realizat un pas pentru înființarea Extensiunii de la Botosani, a Universității ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași. Azi, la Primăria Municipiului Botosani, a ajuns adresa semnată de conducerea universității, prin care se solicită realizarea unui parteneriat între cele două instituții. Acest lucru a fost posibil în urma discuțiilor pe care le-am purtat, împreună cu doamna senator Doina Federovici, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Județean Botosani și domnul deputat Marius Budăi, cu rectorul universității ieșene, profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader.
În urma acestei proceduri, tinerii absolvenți de liceu din Botosani vor putea urma cursuri universitare chiar aici, nemaifiind nevoiți să plece în alte județe pentru a obține o diplomă de licență. Mă bucur că am contribuit la realizarea acestei extensiuni, cu atât mai mult cu cat și eu sunt absolvent al Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași. Acesta este încă un exemplu că ne pasă de educația copiilor noștri iar tinerii se află în atenția noastră. Realizăm demersuri pentru binele și viitorul lor”, a anunțat candidatul PSD.

Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă ferm aceste acțiuni de implicare politică a rectorului Toader și îi solicită acestuia să dezbată viitorul universității în cadrul comunității academice, nu în filialele partidelor politice,” se arată într-un comunicat al organizației.

„Practic, Toader a trimis din partea Universității Alexandru Ioan Cuza o adresă către cabinetul viceprimarului municipiului Botosani, Cosmin Ionut Andrei (PSD), prin care se propune înființarea unui număr de 11 specializări în cadrul a 6 facultăți, sub forma de extensie universitară. Propunerea universității vine în urma discuțiilor pe care cei doi le-au purtat, alături de senatorul Doina Federovici, candidatul PSD la Consiliul Județean Botosani și deputatul PSD Marius Budăi, așa cum reiese dintr-un comunicat de presa al PSD Botosani și dintr-o postare publică a lui Cosmin Andrei pe o rețea de socializare.

Aceștia vor să pună bazele învățământului superior la Botosani și transformarea orașului într-unul universitar, cu perspective reale de afirmare și de atragere a marilor companii internaționale, cu angajați bine pregătiți și bine plătiți, cu mențiunea că 12% dintre studenții Universității Alexandru Ioan Cuza sunt din Botosani.

Propunerea are un vădit caracter electoral, fiind propusă în prag de campanie și nefiind dezbătută în plenul comunității academice,” a anunțat Liga Studenților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here