Turcan, despre candidaturile lui Rafila și Cercel pe listele PSD: „Oare cum or să stea în aceeaşi bancă cu cei doi parlamentari care se băteau într-o şaormerie să nu poarte mască?”

Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că înscrierea profesorilor Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel în PSD, pe listele căruia vor candida la alegerile parlamentare, nu este în avantajul celor doi.

„În mod evident este gândit ca un gest de imagine, pentru că aşa a şi fost prezentat: ia uitaţi ce lovitură am dat noi, că o să-i avem ca şi candidaţi pe marii specialişti, recunoscuţi de români. Când am primit această informaţie nu am putut să nu mă gândesc oare cum or să stea domnul Rafila şi domnul Cercel în aceeaşi bancă şi în aceeaşi echipă cu cei doi parlamentari PSD care se băteau într-o şaormerie să nu poarte mască, în timp ce domnii Rafila şi Cercel luptau alături de Guvern să impună măsuri de sănătate publică şi eu pot să spun că au făcut bine lucrul acesta, nu pot să mă dezic de o colaborare pe care am avut-o cu ei la nivel instituţional”, a afirmat Raluca Turcan luni seară, într-o emisiune la B1 Tv.  

Ea susţine că cei doi au intrat „într-o echipă total lipsită de credibilitate, cu contraexemple, plecând de la vârful partidului” şi că intrarea celor doi nu poate fi „în avantajul lor ca şi persoane credibile”. 

„De la retorica negaţionistă, au ajuns la retorica în care îi pun umăr la umăr pe doi specialişti  n sănătate publică alături de doi bătăuşi din şaormerie împotriva măştii”, a adăugat vicepremierul.

Turcan susţine că guvernul liberal a ştiut că cei doi reputaţi medici au o afinitate faţă de PSD, fapt care nu a împiedicat colaborarea cu ei. 

„Noi totdeauna am ştiut că şi domnul Rafila, şi domnul Cercel erau simpatizanţi cu PSD, asta nu ne-am împiedicat să lucrăm cu ei. (…) Nu am politizat subiectul numit sănătatea românilor, am colaborat cu ei şi nici nu le-am propus să vină în PNL”, a adăugat Raluca Turcan. 

4 COMENTARII

  1. Afinitate fata de cloaca in care de fapt erau din 2010,Rafila,iar celalalt de mai demult!Plus afacerile cu medicamente,care nu se puteau derula decat sub umbrela acestui partid-mafie!

    • De fapt s-a aflat ca sunt si prieteni,fiind colegi la acelasi spital,Matei Bals si au facut afaceri cu medicamente prin fundatia lui Cercel inca din 2013,pe persoana fizica! Cercel s-a folosit de numele profesorului Matei Bals sa-si faca fundatie ,cerand prin reclame puse in curtea spitalului,ca lumea sa(-i) doneze 2 euro,ca face fapte bune cu ei!!!Caci asa procedeaza hotii:cand persoana e decedata,ce sa-i mai iei acordul ca sa-ti faci fundatie personala,nu?

  2. Din solidaritate fata de cititorul @Katy ,pe care ati cenzurat-o fara niciun motiv,fiindca am apucat sa-i citesc raspunsul la postarea mea inainte de a fi stearsa -„moderata”?!?-de dvs,nici eu nu am sa mai intru pe aici sa postez …vad ca pe trolii mafiei pesediste nu-i moderati ,desi ataca urat persoane integre cum este Camelia Bogdan!!!!Asta pentru variatie,sau cum s-o numesc?Sa fiti sanatosi!

  3. Va rog sa faceți curățenie pe propriile liste și lasa-ti-ne pe noi sa ne ocupam de ale altora
    Strategia cu cine striga mai tare pare in cazul dumneavoastră indecenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here